"Messi, no te'n vagis", demanen de Macri a Maradona

La majoria no avala les ferotges crítiques d'un sector periodístic i li demana a les xarxes socials que es quedi

aguasch34489686 a boy holds a sign that reads  messi  don t go  we love you 160628104404

aguasch34489686 a boy holds a sign that reads messi don t go we love you 160628104404 / MARCOS BRINDICCI

3
Es llegeix en minuts
ABEL GILBERT / BUENOS AIRES

La pluja i el començament de l'hivern no han intimidat els seguidors que van anar a rebre la selecció argentina al crit de "Messi no se'n va". Abans que l'avió aterrés, les xarxes socials es van inundar amb una reclamació perquè el jugador revisi la seva decisió d'apartar-se de l'equip després de perdre la seva tercera final consecutiva. Homes, dones, nens, artistes, famosos i anònims, tots li van fer saber el mateix: sense ell, l'Argentina no és res. Les crítiques ferotges d'un sector minoritari són rebutjades per la majoria. 

El suport a Messi també es va convertir en un assumpte polític en diferents nivells. El president Mauricio Macri es va sumar al clam. Macri, que va iniciar la seva carrera política com a president del Boca Juniors, i coneix molt bé els rèdits extraesportius del futbol, no va trigar a donar-li suport. "Més que mai sento un gran orgull per la nostra selecció. Espero que l'alegria de veure el millor del món continuï molts anys més. #NoTeVayasLio", va tuitejar. El cap de govern de la Ciutat de Buenos Aires, Horacio Rodríguez Larreta, va fer el mateix. "Com a fanàtic del futbol, Lio, et demano que no renunciïs a la selecció".

ELS TRONS DE MARADONA

Diego Maradona tampoc va perdre l'oportunitat d'invocar la seva "profunda" relació amb Leo en el marc de les seves aspiracions per conduir l'Associació del Futbol Argentí (AFA), que travessa un moment de crisi sense precedents, fins al punt que no té ni president i la FIFA va enviar una comissió normalitzadora. "Van deixar sol Messi i jo no el vull deixar sol. Per això vull parlar amb ell: per lluitar contra tots els que el van deixar sol, del primer a l'últim dirigent", va dir Maradona.

"Per a mi, aquesta declaració de Leo només serveix per tapar tots els desastres que hi ha en el

Diego Maradona

EXJUGADOR I EXENTRENADOR

"Traieu-li del costat els que no el deixen ni plorar. No juguen i no el deixen ni plorar"

futbol argentí. Li fan posar la cara per tapar tots els desastres que van fer a l'AFA, i perquè així avui estiguem parlant d'ell i no d'ells. I per tapar, també, que hem perdut dues finals consecutives contra Xile. Que, amb tot el respecte del món, no és l'Holanda del 74".

CORDA PER ESTONA

Segons Maradona, el col·lapse de l'AFA té molt a veure amb la renúncia de Messi. Al morir el seu etern president i vicepresident de la FIFA, Julio Grondona, va quedar activada una bomba de temps "I ara els explotarà a les mans". Maradona va dir que Leo ha de seguir amb la selecció "perquè té corda per estona i arribarà a Rússia en condicions de ser campió del món".

Segons el seu criteri, "s'ha de recolzar més en els nois que el poden ajudar a portar l'equip endavant i menys en els que li diuen que se n'ha d'anar. ¡Traieu-lo del costat dels que no el deixen ni plorar! No juguen i no el deixen ni plorar. Perquè els que li diuen que se n'ha d'anar, ho fan perquè no mirem el desastre que és el futbol argentí".

COMMOCIÓ NACIONAL

Notícies relacionades

El plor desconsolat de Messi ha provocat commoció nacional. I ara se sap que les seves llàgrimes es van intensificar quan va veure plorar Thiago, el seu fill gran, que havia arribat pocs dies abans als Estats Units amb la seva mare, Antonella.

Alguns comentaristes creuen que Messi no ha tancat completament la porta. Esperen que no renunciï. A l'agost, de moment, l'Argentina torna a jugar les eliminatòries. ¿Seguirà Tata Martino? ¿Se n'aniran amb 'la Pulga' tots els seus amics (Mascherano, el Kun Agüero, Gonzalo Higuain, el porter Sergio Romero, Ezequiel Lavezzi). Tot transcorre enmig d'una gran nebulosa. L'única certesa, a hores d'ara, és que el futbol argentí no té conducció, ni capità d'equip ni el millor jugador del món. "Està desemparat a dins i a fora del camp", va dir l'analista Daniel Arcucci.