Portugal es classifica a pesar de la mala nit de Ronaldo (0-1)

La selecció lusitana entra en quarts amb un gol de Quaresma al final de la pròrroga

 

  / REUTERS / LEE SMITH

2
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE / MADRID

Amb el seu segon remat a porta en 117 minuts Portugal va arribar als quarts de final, on es trobarà amb Polònia. Va ser un cop de cap de Quaresma a porta buida després d'un xut pròxim de Cristiano Ronaldo rebutjat per Subasic, que havia sigut el primer. Es va tractar de la culminació del contraatac que va seguir a un remat al pal de Kalinic, també el primer remat croat a porteria en tot el partit.

Així d'incisives es van mostrar les seleccions que es jugaven el tercer bitllet per a quarts en un xoc en què ja s'entreveien els penals per decidir qui continuava en el torneig. Però va agafar la pilota Renato Sánches, va obrir cap a Nani i aquest va habilitar Ronaldo, que es va trobar amb el porter croat encara que allà va estar Quaresma per evitar que el seu il·lustre company hagués de fer les maletes després d'una pobríssima actuació.

Es va quedar al final l'estrella blanca amb la sana intenció de seguir sumant rècords, però el cert és que ni ell ni el seu equip van fer gaire per guanyar-se el dret a continuar, encara que van complir l'objectiu d'encallar Croàcia.

SENSE GANXO

No va voler la selecció portuguesa que el partit naixés desbocat i amb els canvis introduïts per Fernando Santos va donar un clar gir defensiu i va plantejar a Croàcia un problema de difícil resolució. Amb Modric lligat en curt per Silva i Rakitic controlat gairebé sempre per les braves, l'equip balcànic va perdre l'empenta de la primera fase i no va crear problemes a la defensa portuguesa en tot el primer temps. A penes un parell d'arribades mal resoltes de Perisic.

Tampoc va oferir molt en l'aspecte ofensiu Portugal i no és que se'ls veiés molt preocupats als seus futbolistes. Ni tan sols a Ronaldo, la primera aparició del qual,  a meitat de la primera part, va ser per fer una trepitjada a Srna. Pepe, no obstant, va tenir una ocasió immillorable. Un xoc entre els centrals croats va deixar al central en situació de picar a gol en una falta, però el central va picar de cap molt malament.

EQUILIBRI

Notícies relacionades

L'equilibri no es va trencar després del descans perquè Brozovic no va arribar per poc  a rematar un centre de Strinic i després va llançar alt després d'un servei de Rakitic. Més fàcil encara ho va tenir el central Vida, que no va aprofitar un error de marcatge per a rematar en una falta. Croàcia va intentar pujar el ritme, a pesar que Modric va seguir tan tapat i gris com al principi, i fins i tot Portugal es va animar una mica a pujar cap a dalt arran de l'entrada de Renato Gomes, però Ronaldo va seguir sense aparèixer i Velasco Carballo no va veure penal en una puntada a deshora de Strinic a Nani.

Ja en la pròrroga, Vida i Kalinic van tornar a perdonar abans que Portugal interpretés la contra salvadora que va donar a Portugal el pas a quarts.

Croàcia, 0 - Portugal, 1