COPA AMÈRICA DE FUTBOL

Veneçuela empata amb Mèxic i espera Messi

Argentina es veurà dissabte que ve amb la 'vinotinto' si aconsegueix un punt avui davant la ja eliminada Bolívia

Martino, que no vol forçar el millor del món, no ha decidit encara si Leo serà titular o si seurà a la banqueta d'inici

ccarrillo34277677 houston  tx   june 13  jose manuel velazquez  6 of160614111407

ccarrillo34277677 houston tx june 13 jose manuel velazquez 6 of160614111407 / SCOTT HALLERAN

2
Es llegeix en minuts
ABEL GILBERT / BUENOS AIRES

Mèxic i Veneçuela han jugat a l'estadi NRG de Houston amb l'única obsessió d'evitar coincidir amb Messi. L'empat ha beneficiat els mexicans, que han acabat primers al Grup C, i que s'enfrontaran en la pròxima eliminatòria a Xile o Panamà. Però hi va haver un moment en què els veneçolans es van veure en el lloc dels seus rivals. Una espectacular mitja xilena de José Manuel Velázquez va posar la 'vinotinto' en avantatge.

Però al conjunt que dirigeix Rafael Dudamel li ha costat molt mantenir un marcador a favor que ha conservat fins a 10 minuts abans del final, quan Jesús Manuel Corona ha aconseguit l'1-1. Els veneçolans, que han deixat pel camí l'Uruguai, comencen a creure en els miracles i somien desperts de posar de genolls Messi, si és que finalment s'acaben trobant. 

“Va a jugar”, va dir un breu Tata Martino i tot un país espera que Lionel Messi brilli avui davant Bolívia en el CenturyLink Field de Seattle. Amb un empat davant el feble combinat bolivià, l'Argentina es garantirà el primer lloc del Grup D de la Copa Amèrica. Si passa això, el conjunt albiceleste es trobarà dissabte que ve amb Veneçuela, que es podria dir que s'ha convertit en una de les revelacions del torneig. “No és una dada menor que hagi deixat fora l'Uruguai, va dir Martino, que va voler cridar l'atenció sobre “el que van fer en aquell partit”. 

RESERVANT TITULARS

En un campionat amb sorpreses com el ràpid comiat del Brasil i els vaivens de Colòmbia, Martino no vol trepitjar en fals i per això protegirà la seva carta guanyadora. Messi només estarà en el terreny de joc el temps que calgui i fins a l'últim moment, l'entrenador meditarà sobre la possibilitat que sigui suplent davant Bolívia.

Notícies relacionades

El millor jugador del món va formar part de l'equip titular durant l'entrenament fins que Martino va decidir que el seu lloc l'ocupés Éver Banega. Si bé aquest canvi va generar certa incertesa en la premsa argentina, les seves declaracions no van fer més que confirmar la sospita que l'entrenador té una preocupació; evitar que Messi es ressenti de cara als compromisos més importants. “Tirem endavant un programa perquè el futbolista se senti bé i ho anem fent d'aquesta manera. No passarà que en partits decisius entri per als últims 30 minuts. En aquells casos ho farà des de l'inici. Però ara fem el que cal perquè se senti bé”, va dir el Tata.

L'Argentina és una mena d'infermeria. Ángel Di María, Javier Pastore, Lucas Biglia i Gabriel Mercado estan lesionats. Però a més, Martino ha de vigilar amb alguns dels titulars amonestats, com Javier Mascherano i Marcos Rojo. Per això, contra Bolívia inclourà en l'onze inicial Erik Lamela, Matías Kranevitter, Ezequiel Lavezzi i Sergio Agüero. Els jugadors han sigut clars: “volem el primer lloc”. Si això finalment passa –i és el que marquen els antecedents i el sentit comú–, el pròxim objectiu serà la “vinotinto”.