Un nou reportatge televisiu acusa l'atletisme de Rússia de continuar impulsant el dopatge

El ministre d'Esports, esmentat directament com a encobridor, nega les revelacions i les qualifica de "venjança" per organitzar el Mundial 2018 de futbol

jcarmengol34196207  files  this file photo taken on january 16  2016 160609141810

jcarmengol34196207 files this file photo taken on january 16 2016 160609141810 / VASILY MAXIMOV

1
Es llegeix en minuts
MARC MARGINEDAS / MOSCOU

Galleda d'aigua freda sobre les aspiracions de l'atletisme de Rússia de ser readmesa en competicions oficials a la reunió del consell de l'Associació Internacional de Federacions d'Atletisme (IAAF, per les seves sigles en anglès) el pròxim 17 de juny. La cadena de televisió alemanya ARD es disposa a emetre un reportatge en què acusa Rússia de continuar amb el "dopatge d'Estat" malgrat les sancions i l'amenaça de quedar definitivament exclosa dels Jocs Olímpics de Rio, suggerint fins i tot que el ministre d'Esports, Vitali Mutkó, havia col·laborat a l'hora d'encobrir casos positius per ingerir substàncies prohibides. El mateix mandatari ha sortit a la palestra per desmentir aquestes informacions i qualificar-les de "venjança" perquè el país organitza el Mundial de Futbol 2018Mundial de Futbol 2018.

L'agència France Presse ha pogut visionar la producció realitzada pels periodistes Hajo SeppeltFlorian Riesewieck i Feliç Weberen en què se sosté que entrenadors suspesos de per vida, com Víktor Chegin, continuen treballant amb el desposseït campió olímpic de marxa en 50 quilòmetres a Londres 2012, Serguei Kirdyapkin, i l'exmedalla de plata olímpica femenina en 20 quilòmetres, Olga Kanískina, tots dos suspesos. A més, en un intercanvi d''e-mails' entre un laboratori i el ministeri d'Esports sobre un cas de dopatge per hexarelina d'un jugador de futbol, apareixen les sigles V.L., que els periodistes identifiquen amb les de Vitali Leontievich Mutkó:

 -"¿S'ha d'atendre la decisió de V.L. per fer públic el resultat?", pregunta un treballador del laboratori.

Notícies relacionades

-"Exactament", se li respon des del ministeri d'Esports.

En una entrevista a una cadena russa, el mateix encausat ha desmentit categòricament les acusacions. "Les inicials es poden interpretar de maneres diferents", ha assegurat Mutkó. "Una de les raons per a l'escàndol del dopatge amb els esportistes russos és furgar per buscar informació comprometedora sobre la Copa del Món 2018", ha indicat Mutkó.