JUDICI A L'AUDIÈNCIA DE BARCELONA

Les claus del 'cas Messi'

ecarrasco34109452 barcelona  barcelon s  1 06 2016    deportes      160601195840

ecarrasco34109452 barcelona barcelon s 1 06 2016 deportes 160601195840 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

LEO MESSI: "NO SÉ QUÈ FIRMO"

Messi va declarar davant el jutge de Gavà el 27 de setembre del 2013 que ell es dedicava a jugar a futbol i que de les qüestions econòmiques se n'encarregava el seu pare, Jorge Horacio Messi. "Jo confio en el meu pare, que és qui porta les meves coses, i jo faig faig el que ell diu", va assegurar, tal com va informar en exclusiva EL PERIÓDICO dilluns passat. L'astre argentí va reconèixer que no es llegia els contractes que firmava. "No sé què firmo", va admetre.

L'ADVOCAT DE L'ESTAT ACUSA EL JUGADOR

Notícies relacionades

La fiscal Raquel Amado exculpa el davanter argentí i reclama 18 mesos de presó per al pare del jugador, que s'ha responsabilitzat de la gestió tributària i dels negocis del seu fill. L'advocat de l'Estat, Mario Maza, no obstant, sol·licita per al futbolista i el seu progenitor una pena de 22 mesos i mig de presó. La família va dipositar el 2013 al jutjat cinc milions d'euros per pagar el fisc.

SOCIETATS EN PARADISOS FISCALS

La fiscal sosté en el seu escrit d'acusació que la participació de Leo Messi va ser "purament formal" i que es limitava a seguir les indicacions del seu pare. Per cometre el presumpte frau a Hisenda de 4,1 milions d'euros es van utilitzar, en diferents períodes, dos entramats societaris en què participaven empreses radicades en paradisos fiscals, com Belize i l'Uruguai. Els ingressos procedents dels contractes d'imatge del jugador anaven a parar a aquestes firmes.