Tarracvs, la mascota de Tarragona 2017

El Rei presideix la presentació del ninot, que ha sigut dissenyat per Aleix Girona, un xaval de 13 anys

 

  / XAVI MOLINER

1
Es llegeix en minuts

Felip VI ha presidit aquest dijous al migdia a Tarragona la presentació oficial de Tarracvs, la mascota oficial dels Jocs del Mediterrani 2017. Amb ell hi han estat la ministra de Foment, Ana Pastor; el conseller d'Interior de la Generalitat, Jordi Jané; la delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna; l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el president de la Diputació, Josep Poblet.

L'esport ha estat representat pel president del Consell Superior d'Esports, Miguel Cardenal; el president del European Olympic Committee, Patrick Hickey, i el del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco. La mascota ha sorgit d'un concurs de dibuix en què han participat 10.000 escolars de Tarragona i que ha guanyat l'alumne de 13 anys Aleix Girona, de l'escola Gabriel Ferrater, a  la Selva del Camp.

Notícies relacionades

El seu dibuix partia de la idea d'una avellana --un producte important a les comarques de Tarragona--, i per això el cap i tot el ninot és de color groc, i el cap està coberta pel que simbolitza el mocador dels castellers, i és de color blau per evocar el mar. Després d'aquest acte a la ciutat de Tarragona, el Rei s'ha traslladat a Vila-seca per presidir un dinar al Centre de Convencions de Port Aventura World, amb el qual es clausurarà el comitè executiu dels comitès olímpics europeus.

Felip VI és president d'honor del comitè organitzador d'aquests jocs, que tindran lloc del 30 de juny al 9 de juliol de l'any que ve a Tarragona, tercera ciutat espanyola a acollir-los després de Barcelona (1955) i Almeria (2005). Amb 16 municipis com a seu, els Jocs tindran 33 disciplines esportives, 4.000 esportistes de 25 nacionalitats, un miler de jutges i representants internacionals, 3.500 voluntaris i més de 150.000 espectadors previstos.