L'Espanyol es diverteix contra un Eibar innocu

Marco Asensio i Gerard Moreno lideren el triomf periquito amb dos gols cada un

rpaniagua33901211 gra367  cornell  el prat  15 05 2016   el centroca160515212236

rpaniagua33901211 gra367 cornell el prat 15 05 2016 el centroca160515212236 / Alejandro Garcia

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

L’Espanyol va tancar un tortuós curs amb una victòria contra l’Eibar (4-2) que deixa l’equip el 13è de la Lliga, una posició que es pot donar per bona veient els vaivens d’una convulsa temporada. Marco Asensio i Gerard Moreno van marcar un doblet cada un davant un públic que va començar xiulant Galca i va acabar deixant l’estadi amb bones sensacions i l’esperança d’un futur prometedor amb Míster Chen al capdavant.

S’ha acabat la temporada blanc-i-blava amb un bon partit. S’han viscut moments complicats en un any amb tardes per oblidar. No se li pot posar una nota alta a l’equip de Galca, però el tancament, almenys, va ser notable. Un cop aconseguida la salvació matemàtica, l’equip es va alliberar. La victòria contra el Sevilla va resultar clau per evitar qualsevol angoixa. L’Eibar, també salvat, va col·laborar en el festival periquito. No va oferir gaire resistència.

SEGONA PITJOR ENTRADA

No s’esperava gaire públic en l’últim compromís del curs. Els periquitos no han tingut una Lliga il·lusionant i pocs s’imaginaven veure quatre gols a casa. De fet, no havia passat en tota la temporada. Al final es va registrar la segona pitjor entrada, amb 13.501 espectadors. Només en el matx amb el Màlaga (13.293) hi va haver menys gent, un aspecte que s’ha de corregir amb urgència. Aquest és un dels primers objectius del dirigent xinès: atraure al màxim de periquitos possibles i que l’estadi tingui un aspecte atractiu cada jornada. Per fer-ho cal il·lusionar amb el joc, amb futbolistes com Marco Asensio, la perla cedida pel Madrid, que costarà molt retenir. L’interior esquerre ha tingut un any irregular a Cornellà. Quan ha aparegut, l’Espanyol ha funcionat. El seu talent és inqüestionable. Té un futur immens.

En la seva última alineació oficial (sembla gairebé impossible la continuïtat de Galca, que tancarà el periple periquito aquesta setmana amb dos amistosos a Bolívia), el tècnic va apostar pel 4-1-4-1 que ha donat bons fruits en l’últim tram de temporada. Gerard Moreno va marcar el primer al regatejar el porter de l’Eibar (m. 12), mentre que Pau López evitava l’empat en un xut de Keko (m. 29). 

SENSE PRESSIÓ

Notícies relacionades

Alliberat del jou del descens, es va veure un Espanyol alegre, amb ganes d’agradar al seu públic després d’una decebedora temporada. Sense la pressió dels punts, l’equip es va deixar anar i va aconseguir un triomf convincent que també serveix per tenir més ingressos pels drets de televisió. Gerard va tornar a aparèixer per assistir Marco Asensio (m. 31), que va fer el segon. No acabaria aquí el seu gran partit.

L’Eibar va escurçar distàncies amb un penal transformat per Borja (m. 58), però l’Espanyol es va mantenir ferm, liderat per una parella que va brillar en l’últim partit a casa. Una gardela amb l’esquerra d’Asensio  (m. 66) i un altre xut de Gerard (m. 76) van posar el pòquer al marcador. L’Eibar va marcar el segon en l’últim moment. «Volíem guanyar per la nostra gent. Ha sigut una temporada dolenta i difícil. Almenys acabem bé», va dir Gerard Moreno. «Finalitzem els 13ens de la Lliga, a un punt del València. Ha sigut un final positiu. M’agradaria seguir però cal canviar coses», va valorar Galca. Els pròxims dies s’establiran les bases del nou projecte, començant per l’elecció d’un nou tècnic. 

Espanyol, 4; Eibar, 2

GOLS: 1-0 (m. 12) Gerard, després de regatejar el meta; 2-0 (m. 31) Marco Asensio, des de prop; 2-1 (m. 58) Borja Bastón, de penal; 3-1 (m. 66) Marco Asensio, de gardela amb l'esquerra; 4-1 (m. 76) Gerard, de fort xut; 4-2 (m. 90) Sergi Enrich, de cap.