El Sabadell es consagra campió d'Europa per quarta vegada

L'equip vallesà derrota l'UVSE Budapest en una final trepidant (8-11)

33652231 60

33652231 60 / JORDI COTRINA

2
JOAN CARLES ARMENGOL / SABADELL

El Club Natació Sabadell s'ha consagrat com el millor equip de la dècada en el waterpolo continental femení al conquistar la seva quarta Eurolliga al batre en la final l'UVSE Budapest per 8-11, amb parcials mai desfavorables de 3-5, 1-2, 2-2 i 2-2. Un magnífic partit al caliu d'uns 1.200 aficionats que abarrotaven la Piscina Carles Ibars de Can Llong, propietat del club vallesà ha culminat una altra ‘final four’ triomfal per a les noies de Nani Guiu, que han mostrat qualitat, geni i casta per consagrar-se a Europa per quarta vegada des del 2011.

L'UVSE, que dissabte havia sorprès l'Olympiacos de Grècia (que defensava títol), ha sigut un duríssim rival per al Sabadell, ja que té a les seves files 7 jugadores campiones d'Europa de seleccions, el mes de gener passat de Belgrad. Entre elles, l'exjugadora vallesana Gaby Szucs, autora aquest diumenge de tres gols. Insuficients per doblegar la voluntat d'un equip que ha renascut arran de la seva recent derrota en la final de la Copa de la Reina davant el Mataró, també a casa. L'any del centenari del club (que acaba les seves celebracions aquest maig), les noies del Sabadell no han volgut permetre un altre fracàs a casa i s'han imposat amb autoritat, però també amb patiment fins al final, a l'equip de Budapest.

Després d'un inici fulgurant dels dos equips, amb sis gols en tres minuts (3-3), el Sabadell ha començat a marcar distàncies amb un bon aprofitament inicial de les jugades d'‘home de més’ (3 de 4 en el primer període), que després no obstant no ha tingut continuïtat (3 de 10 al final). Però el joc de l'equip català ha sigut fluid i s'ha mantingut sempre davant gràcies a l'efectivitat de les seves jugadores clau, com Anni Espar (tres gols), Maica García (2), Judith Forca (2), Olga Domènech (2), Jennifer Pareja (1) –Marina Cordobés hi ha marcador el restant gol- i a la seguretat de la portera Laura Ester, amb intervencions decisives al tram final.

Després d'allunyar-se en el marcador de fins a tres gols (7-10 a falta de 5 minuts), el Sabadell ha patit en els dos últims, amb l'UVSE atacant per posar-se a un gol. Una parada d'Ester a la boia rival  i després un extraordinari gol de boia d'Anni Espar a falta de 58 segons han sentenciat la final i atorgat el quart títol en cinc finals en les sis últimes edicions de l'Eurolliga.

El Sabadell ja va ser campió el 2011, 2013 i 2014,  i ara, amb quatre títols continentals, és el segon equip més llorejat, després de l'Orizzonte d'Itàlia (8). L'èxit d'aquest diumenge completa una gran temporada del waterpolo espanyol, classificat per als Jocs de Rio en homes i dones i amb el CN Mataró com a campió,  per primera vegada, de la Copa LEN, el segon trofeu continental en ordre d'importància. La Supercopa d'Europa serà aquest any cosa d'equips catalans.