L'Atlètic pateix per desfer-se d'un Màlaga agressiu

Un gol de Correa després de la primera hora de joc dóna el triomf a l'equip de Simeone, que acaba expulsat

/ EFE / VÍCTOR LERENA

3
Antonio Merino

Triomf amb patiment de l’Atlètic, que va trigar més d’una hora a dissipar la seva ansietat amb el gol de Correa, que va marcar cinc minuts després de posar el peu a la gespa d’un Calderón molt tens (1-0). Aquest gol manté les opcions de l’equip blanc-i-vermell d’aconseguir el títol. El Màlaga va posar en dificultats un equip que va trigar a trobar la via cap a la porteria d’Ochoa en un partit obert i amb molta tensió. Simeone va ser expulsat en el descans després que es llancés una pilota des de la banqueta blanc-i-vermella quan un jugador de l’equip andalús se n’anava sol.

GIMÉNEZ PER GODÍN / L’Atlètic no va canviar la seva fesomia, i encara menys una filosofia que martelleja el rival per molt aplicat que sigui. Amb Giménez en comptes del lesionat Godín i amb Torres i Griezmann a dalt, l’equip de Simeone va tornar a tenir problemes contra un equip que el va fer agenollar a la Rosaleda (1-0). És el resultat que li va tornar l’Atlètic després de dilapidar paciència davant la falta d’idees.

Al davant apareixia un equip amb tot fet, però entestat a canviar la dinàmica dels últims quatre partits, en els quals no havia aconseguit guanyar. Es va poder avançar amb un xut de Cop que va obligar Oblak a fer una gran intervenció (m. 13). Un minut després, Griezmann va fallar una ocasió molt clara després d’una centrada de Koke i un intent fallit de rematada de Torres. El xut del jugador francès se’n va anar a fora per ben poc.

Amb el pas dels minuts, l’Atlètic va començar a sentir els nervis d’una cita decisiva per a les seves aspiracions. Això el va portar a buscar la porteria andalusa amb tots els seus recursos. Ho va intentar a pilota parada o en jugades per a Torres, que ahir no es va presentar a la seva cita amb el gol després d’haver-ho fet els últims cinc partits.

Després del descans, el Màlaga va insistir a desequilibrar el partit per donar un bon disgust a l’Atlètic. Ho hauria pogut fer Recio després d’una falta que va sortir per sobre del travesser. Aquesta acció va portar l’equip de Simeone a oblidar-se de qualsevol forma ortodoxa per pujar a dalt amb tot. El punt d’inflexió arribaria amb l’entrada de Correa en substitució de Carrasco.

CORREA, LA SOLUCIÓ / Des d’aquell moment, el jugador argentí es va fer amo i senyor de l’atac del seu equip fins a donar-li la solució a tots els seus problemes. Un parell de retallades i un fort xut amb la dreta, que va topar amb Albentosa, es va acabar allotjant a la porteria davant el deliri del Calderón (m. 62).

El gol va canviar l’ansietat de l’Atlètic per una certa relaxació perquè el Màlaga no havia dit l’última paraula. Juanpi va posar un nus a la gola dels seguidors blanc-i-vermells amb un xut que va sortir a fora per poc. Després Charles no va encertar a desviar la pilota gaire a prop de la línia de gol. Amb l’Atlètic empetitit a la seva àrea, un mà a mà de Correa amb Ochoa el va desviar in extremis el porter del Màlaga quan ja es cantava el gol.

El final del partit el va posar Recio amb un xut que va aturar Oblak. Només llavors va respirar l’equip de Simeone, que, conscient de les traves que trobaria en el rival, va saber treure’s un conill del barret de copa davant la mala tarda de Griezmann i la falta d’encert de Torres. Va ser Correa qui es va encarregar de redimir-los tots dos i de donar tres punts d’or a un dels aspirants al títol que no cedeix.