GOLF

McIlroy segueix de prop Spieth en el Masters d'Augusta

El golfista nord-irlandès s'ha marcat una de les millors voltes (-10) i s'acosta al líder del torneig

pieth

pieth / NICHOLAS KAMM (AFP)

2
Es llegeix en minuts

El golfista nord-americà Jordan Spieth s'ha deixat tres cops en la segona jornada del Masters, que es disputa aquesta setmana a Augusta National (Geòrgia), i ha acabat amb quatre sota el par, cedint distància al nord-irlandès Rory McIlroy (-3).

"Ha sigut un començament de somni, però ha sigut molt difícil puntuar. Demà pot ser igual de complicat o més", ha dit Spieth, que, malgrat les dificultats, ha aconseguit mantenir el liderat al Masters durant sis jornades en dos anys consecutius, igualant el rècord d'Arnold Palmer del 1962.

Mentrestant, McIlroy s'ha marcat una de les millors voltes (-10), juntament amb el japonès Hideki Matsuyama, d'una jornada accidentada en què molts jugadors han perdut avantatge a causa del vent.

"He començat fort i sabia que era important. Sabia que havia de tenir paciència, fer pars i fer 'birdies' als pars cinc", ha dit el golfista nord-irlandès, que ha complert el seu pla a la perfecció.

El neozelandès Danny Lee i el nord-americà Scott Piercy, amb un resultat acumulat de dos sota el par, s'ha mantingut en els primers llocs de la taula, un cop davant de Matsuyama, el danès Soren Kjeldsen i el nord-americà Brandt Snedeker.

Un altre destacat de la jornada ha sigut l'aficionat nord-americà Bryson DeChambeau, que ha arribat a l'últim forat en companyia de Spieth amb una impressionant volta de tres sota el par, fins que ha enviat la bola als arbres i s'ha anotar un triple 'bogey' al forat 18.

"És decebedor, però així és el golf. Has d'aprendre d'això i sortir a fer-ho millor l'endemà", ha dit DeChambeau. Alguns comparen l'actitud d'aquest jugador amb la del llegendari Bobby Jones.

DeChambeau s'ha quedat a quatre cops de Spieth, en companyia, entre altres, de l'espanyol Sergio García, l'anglès Danny Willett i el nord-americà Dustin Johnson. Un avantatge que podria esfumar-se durant el cap de setmana tenint en compte les condicions i les oscil·lacions en la classificació dels últims dos dies.

Notícies relacionades

Per la seva part, els nord-americans i guanyadors d'edicions anteriors, Phil Michelson i Zack Johnson, no han aconseguit passar el tall, que s'ha situat ni més ni menys que en set cops sobre el par, per poder jugar un cap de setmana que s'anuncia complicat i emocionant.

"Sé que tindrem un altre dia com aquest i farà falta molta paciència", ha dit el número u del món, l'australià Jason Day, que ha aconseguit un resultat de dos sota el par a mitja volta i s'ha hagut de conformar amb un sobre el par.

Temes:

Golf