El Sevilla remunta a San Mamés i s'acosta a les semifinals

El Vila-real desarbora l'Sparta de Praga però aconsegueix un triomf massa curt

rpaniagua33455115 football soccer   athletic bilbao v sevilla   uefa160407231420

rpaniagua33455115 football soccer athletic bilbao v sevilla uefa160407231420 / VINCENT WEST

3
Es llegeix en minuts

L'anada dels quarts de final de l'Europa League es va saldar amb el triomf del campió, el Sevilla, que va aconseguir la seva primera victòria fora de casa de la temporada a San Mamés (1-2). Un gol d'Iborra va enfonsar l'Athletic, frenat per una fallada decisiva de Muniain en el gol de l'empat andalús.

El Vila-real, mentrestant, va tombar l'Sparta de Praga amb dos gols de Bakambú (2-1), un resultat curt per a les nombroses ocasions dels castellonencs. A Dortmund, el Borussia i el Liverpool van firmar taules (1-1) en el retorn de Klopp a Alemanya i el Xakhtar va encarrilar el seu pas a semifinals guanyant a Braga (1-2)

ATHLETIC 1-SEVILLA 2

Muniain va ser el principal protagonista d’un intens duel disputat sota la pluja a San Mamés. El campió vigent va comptar amb la col·laboració de l’extrem basc per capgirar un partit que tenia complicat. Va ser millor l’Athletic en la primera meitat, que va acabar sense gols, i va trobar el premi en l’inici de la segona (m. 47) gràcies a un cop de cap d’Aduriz, després d’un centre de Muniain. 

Aquesta gran assistència va quedar oblidada en la jugada clau del partit. Un greu error de Muniain en una cessió al porter Herrerín va condemnar el seu equip. Banega va estar molt atent per robar la pilota i va assistir Kolo per posar les taules (m. 56). A vuit minuts del final, un contraatac conduït per Gameiro va acabar amb una passada a Iborra, que va firmar la remuntada en posició dubtosa. Fernando Llorente no va jugar en el seu retorn a La Catedral. Athletic Club: Herrerín; De Marcos, Bóveda, Etxeita, Balenziaga; San José, Beñat; Williams (Susaeta, m.62), Eraso (Viguera, m.69), Muniain (Lekue, m.62); i Aduriz.

Sevilla: David Soria; Coke, Rami, Kolodziejczak, Tremoulinas (Fazio, m.12); Krychowiak, N'Zonzi; Vitolo, Banega (Iborra, .74), Krohn-Dehli (Konoplyanka, m.68); i Gameiro.

Gols: 1-0, m.47: Aduriz. 1-1, m. 56, Kolodziejczak. 1-2, m. 82, Iborra.

VILA-REAL 2-SPARTA DE PRAGA 1

Sembla un miracle que el Vila-real només fos capaç de tombar l’Sparta de Praga per un gol de diferència (2-1). Va guanyar l’equip de Marcelino, però el resultat va ser injust. El submarí groc va tenir més d’una desena d’oportunitats clares però no hi va haver manera d’ampliar el triomf, unes vegades per falta de punteria i altres per les intervencions del porter Bicik.

Bakambú va avançar el quadro local en la seva primera arribada (m. 3). El vendaval va continuar i Mario (m. 10), Samu Castillejo (m. 13), Soldado (m. 16), Bakambú (m. 23 i 33) i Samu (m. 36) van deixar perdre oportunitats abans que Brabec empatés. En la segona meitat, Mario va topar amb el travesser (m. 47) i Bakambú (m. 63) va fer el segon. El punta va tenir també el tercer a les botes. 

Vila-real: Asenjo, Mario, Bailly, Víctor Ruiz, Jaume Costa; Bruno, Trigueros, Denis Suárez, Castillejo (Baptistao m.62), Soldado, Bakambú (Adrián m. 81) 

Sparta de Praga: Bicik, Brabec, Holek (Kovac m. 28), Costa; Marecek, Dockal, Frydek, Matejovsky (Lafata m. 88), Krejci; Konaté, Julis (Fatai, m. 72) 

Gols: 1-0, Bakambú (m. 3); 1-1, Brabec (m. 45); 2-1, Bakambú (m. 63). 

 

BORUSSIA DE DORTMUND 1-LIVERPOOL 1

Un altre dels grans duels va acabar amb empat. El Borussia Dortmund no va poder doblegar el Liverpool de Jürgen Klopp, que va fer un bon resultat contra el seu antic equip. 

Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, S. Bender (Papastathopoulos 76), Hummels (cap), Schmelzer - Durm (Sahin, m. 46), Weigl, Mkhitaryan, Castro, Reus - Aubameyang (Pulisic , m. 77).

Liverpool: Mignolet - Clyne, Lovren, Sakho, Moreno - Lallana (Roberto Firmino 77), Henderson (cap) (Allen, m. 46), Milner, Can, Coutinho - Origi (Sturridge, m. 84). 

Gols: 0-1, Origi (m. 35); 1-1, Hummels (m. 47). 

BRAGA 1-SHAKHTAR DONETSK 2

El duel més descafeïnat va deixar el Xakhtar Donetsk molt a prop de les semifinals (1-2). 

Sporting de Braga: Piatov; Srna, Ordets, Rakitskiy i Ismaily; Stepanenko, Marlos (Eduardo, m. 82), Maksyhev, Taison (Dentinho, m.79) i Kovalenko (Bernard, m.87); Facundo Ferreyra. 

Xakhtar Donetsk: Matheus; Baiano, Boly, Ricardo Ferreira i Marcelo Goiano; Luíz Carlos, Rafa Silva, N. Vukcevic (Filípe Augusto, m.87) i Pedro Santos; Stoiljkovic (Wilson Eduardo, m.75), Ahmed Hassan. 

Gols: 0-1, Rakitskiy (m. 43); 0-2, Facundo Ferreira (m. 74); 1-2, Wilson Eduardo (m.88). 

Notícies relacionades