El Madrid cau davant un Wolfsburg no tan feble

L'equip de Zidane va mostrar una pèssima imatge i va encaixar els dos gols en vuit minuts

/ AFP / ROY HARTMAN

2
ANTONIO MERINO

Del cel a l’infern. Alemanya va tornar a empassar-se el Madrid en una desastrosa nit de l’equip de Zidane, que va convertir en un miratge el triomf en el clàssic. Davant un Wolfsburg no tan feble, amb un Draxler excepcional, el conjunt blanc va tornar al pou fins a tocar fons després de rebre dos gols en poc més de set minuts (2-0). Lluny de reaccionar, va ser incapaç de marcar en 75 minuts i ara li toca una d’aquelles remuntades per seguir viu.

Zidane no se’n fiava i Hecking, tècnic del Wolfsburg, ja va avisar que si el Madrid li donava una oportunitat podia arribar el triomf, i així va ser perquè l’efecte del clàssic es va diluir en tan sols 18 minuts, el temps que va trigar l’equip alemany a fer saltar pels aires la inoperant defensa blanca. Fins aleshores, el Madrid va fer l’efecte que trobava un terreny adobat. Va tenir la pilota, no es va veure gaire exigit i va tenir ocasions. Un desencertat Ronaldo va marcar en fora de joc als dos minuts i després va rematar una centrada de Bale que va aturar Benaglio (m. 8).

També va tenir la seva ocasió Benzema poc després de xocar amb un defensa, cosa que li va costar una lesió i no poder acabar. El davanter francès va retallar Dante i va disparar amb l’esquerra, però el meta del Wolfsburg va treure la pilota amb el peu (m. 14).

EQUIP VULGAR

Va ser l’última aparició amb perill dels blancs per l’àrea alemanya. A partir d’allà, Draxler va rebentar el Madrid, que va anar degenerant fins a convertir-se en un equip vulgar. L’exjugador del Schalke es va fabricar una autopista per firmar els seus contraatacs per la banda esquerra davant la passivitat de Danilo, ahir titular en detriment de Carvajal.

Un bona acció de Draxler va acabar en una passada a Schürrle, que va trobar la cama de Casemiro quan es disposava a rematar dins de l’àrea. El col·legiat va assenyalar penal davant les protestes dels jugadors blancs. La pena màxima la va transformar Ricardo Rodríguez per destrossar el guió del partit (m. 18).

Els pitjors auguris van planar sobre el Madrid. Malament enrere, amb unes badades sorprenents i sotmès per Draxler, que ningú trobava la manera d’aturar. Tampoc el centre del camp oferia resposta, mentre que a dalt va desaparèixer el punch . Enmig del no-res, el Madrid era un equip partit que acabaria encaixant un segon gol nascut, per descomptat, d’una altra jugada de Draxler. El jugador alemany, de 22 anys, es va escapar per la seva banda i la seva passada a Bruno Henrique va acabar en una centrada que Arnold va rematar davant dels nassos de Ramos, que va veure com el jugador li feia sortir els colors (m. 25).

Veure-ho per creure-ho. El Madrid va intentar reduir l’avantatge i això va permetre els contraatacs alemanys. En un d’ells, Schürrle se’n va anar sol, però aquest cop Ramos va poder parar l’alemany amb el cos (m. 64). Va sortir Jesé i després Isco i James, però els canvis tampoc van capgirar un partit nefast del Madrid, que se la va clavar amb l’equip més assequible del bombo i que va acabar desesperat per haver-se de jugar la continuïtat a tot o res al Bernabéu dimarts.