Cristiano rescata el Madrid davant un Roma caritatiu

El portuguès va obrir el camí als quarts de final després de cinc clares ocasions italianes

marcosl33101928 real madrid s brazilian defender danilo heads the 160308224912

marcosl33101928 real madrid s brazilian defender danilo heads the 160308224912 / JAVIER SORIANO

2
Es llegeix en minuts
Antonio Merino

Amb un patiment extrem i davant un equip que va perdonar la golejada, el Madrid va obrir la porta dels quarts de final gràcies a la incomprensible falta d’encert del Roma, que hauria pogut superar àmpliament el 0-2 de l’anada i espatllar-li l’aniversari a Florentino (69). Ho va impedir Ronaldo, que va sortir al rescat amb una diana passada l’hora de joc just quan l’equip de Spalletti havia firmat l’indult del rival. Navas va protagonitzar una altra nit per emmarcar.

El Madrid es va agafar a l’última oportunitat de donar-li sentit a la temporada. En plena oscil·lació entre aquest equip procliu a l’abandonament i el que s’aplica va elegir un vestit a l’altura del que hi havia en joc. Això no li va impedir patir fins a veure’s indultat per un rival que va desaprofitar l’ocasió de remuntar.

Més que acceptar el desesperat repte del Roma, obligat a prendre riscos gairebé des del vestidor, el Madrid es va ficar en la batalla fins a convertir la cita en un xoc d’anada i tornada. Del domini de la pilota dels blancs es passava a un contraatac gairebé letal de l’equip italià. Dzeko va tenir la primera gran ocasió al quart d’hora, però el davanter bosnià va enviar la pilota lluny de la porteria sol davant Navas. Va respondre el Madrid, que va redoblar el treball al centre del camp amb l’excel·lent aportació de Modric i Casemiro. Això va equilibrar el partit, que ja apuntava a notable per l’elevat ritme i els successius esdeveniments a les porteries.

ERRORS DE SALAH

Per la del Madrid apareixia Salah. El jugador egipci va tenir la segona ocasió del seu equip, però tampoc va encertar sol davant Navas (m. 28). A l’altre costat, la  millor ocasió va ser de Ronaldo que va culminar un contraatac amb un remat que el meta del Roma va rebutjar amb el peu (m. 34).

Notícies relacionades

Aquesta vegada els xiulets del públic els va rebre James, que hi va tornar a posar més voluntat que encert, tot i que es va redimir amb el segon gol. El colombià va assistir a l’intercanvi de cops entre els dos equips, que es va decantar amb tota claredat del costat italià. Tres ocasions més a la segona meitat posaven el nus a la gola de l’afició blanca. L’error de Salah va resultar incomprensible. Va enviar fora un remat dins de l’àrea de manera increïble (m. 50). Sis minuts després era Florenci el que trobava Navas en un fort xut, igual com Manolas en un altre remat (m. 57). 

En plena ansietat i amb la classificació en l’aire, Cristiano va acudir al rescat al rematar un centre de Lucas Vázquez (m. 63). La diana va acabar amb l’amargura de Zidane i d’una afició que ja preparava els ganivets. Els va haver de guardar, com els xiulets a James, que va fer el segon gol enmig de l’enfonsament d’un rival a qui li costarà explicar el desenllaç  del xoc. Hauria pogut golejar i va perdre després de veure com Totti trepitjava el Bernabéu amb el públic rendit.