¿Per què han acomiadat Benítez?

Les quatre claus de la destitució del tècnic del Madrid

2
Es llegeix en minuts
EL PERIIÓDICO / MADRID

Malgrat que fa poc més d'un mes Florentino Pérez va expressar el seu suport a Benítez, la situació de l'entrenador ja era molt delicada. Des del primer dia, no hi ha hagut 'feeling' amb el vestidor i el deteriorament ha anat cada vegada a més, especialment amb alguns dels pesos pesants. Les formes del tècnic han xocat amb els jugadors i han reforçat la sensació que la seva destitució neix sobretot d'aquest divorci.

EL MENYSPREU A CRISTIANO

Un dels primers missatges que va llançar així que va arribar al Madrid ja va obrir una primera ferida amb Cristiano. "No puc dir que sigui el millor jugador del món perquè n'he entrenat de molt bons", va assegurar, en una declaració que després va haver de matisar una vegada i una altra per corregir una relliscada que va deixar empremta. Ja res no va ser igual entre tots dos, sobretot, davant l'interès del tècnic de donar més protagonisme a Bale i variar la posició del portuguès. Fa setmanes que ja es va especular que Cristiano havia donat un ultimàtum a Florentino: "O Benítez o jo".

EL 0-4 DEL BARÇA

La derrota en el clàssic va començar a cavar la tomba de l'entrenador. De fet, al club, molts ja el van donar per enterrat, convençuts que no superaria aquest cop i que Florentino no l'hi perdonaria. La golejada, a més, va arribar després d'haver traït els seus principis i sucumbir a la pressió mediàtica alineant un onze en el qual realment no creia. Va sacrificar Casemiro i va posar en dansa els 'jugones'. Però el ball del Barça va ser increïble i el Bernabéu el va condemnar amb xiulets i amb crits de "Florentino dimissió". 

LA GESTIÓ DE L'EQUIP

En tots els equips per on ha passat, Benítez ha tingut problemes en la gestió del vestidor. No és un home dialogant i en la comparació amb Ancelotti encara n'ha sortit més malparat. El tècnic arrossega l'etiqueta de ser molt dur en els seus mètodes i arrogar-se un protagonisme excessiu, que alguns atribueixen al fet de no haver sigut un futbolista de nivell, en la línia de col·legues com Van Gaal o Mourinho. El cas d'Isco és un dels més evidents, desaparegut de sobte sense cap més justificació que les diferències personals. James anava camí de patir la mateixa situació, com va quedar demostrat a València, amb tots dos asseguts a la banqueta.

EL RIDÍCUL AMB TXERIXEV

Notícies relacionades

La vergonya a la Copa per l'alineació indeguda de Txerixev a Cadis és un dels capítols més dolorosos que ha viscut el Madrid des de fa anys. Florentino va haver de 'cremar-se' per intentar evitar l'eliminació amb una compareixença de premsa l'única justificació de la qual era pressionar El comitè perquè fes la vista grossa. El remei va ser pitjor amb el president exposat ridículament. No es van depurar responsabilitats amb l'argument que no era culpa del Madrid, però el desgast intern va ser enorme i Benítez va ser un dels assenyalats.