Benítez es torna a abocar a l'abisme

"James ens ha donat explicacions. És un bon noi i és seriós", diu el tècnic blanc

 

  / AFP / CESAR MANSO

4
Es llegeix en minuts
ANTONIO MERINO / MADRID

El nou any no acaba amb l'amenaça que pesa sobre Rafael Benítez. L'entrenador del Madrid torna a abocar-se a l'abisme en el primer partit del 2016, en què el València de Gary Neville pot convertir-se aquest diumenge (20.30 hores, Canal + Partidazo) en l'equip que firmi la sentència del tècnic madrileny. La derrota suposaria l'adéu del tècnic blanc, tot i que Benítez ha assegurat que les valoracions “es fan al final”.

Mestalla, el camp on Benítez torna després d'11 anys i en què va aconseguir dues lligues i una UEFA,  pot ser la tomba esportiva de l'encara responsable de la banqueta blanca. El que sí que té assegurat l'entrenador de l'equip blanc és l'homenatge per part de l'afició xe. La Corba Nord ha preparat una pancarta en què es podrà llegir “Sempre agraït”. “Serà emotiu per a mi. Estic molt agraït al València”, ha manifestat l'entrenador del Madrid.

Si Mestalla li porta a Benítez grans records de la seva etapa d'entrenador del València, passa tot al contrari amb el Madrid, ja que el conjunt blanc va començar la seva caiguda fa un any en aquest camp. Va ser després del Mundialet i un amistós a Dubai contra el Milan. L'equip dirigit llavors per Carlo Ancelotti posava fi a la seva ratxa de 22 victòries consecutives en partits oficials amb la seva derrota davant el València (2-1) i iniciar un descens que el va deixar sense Lliga, Copa i Champions.

EN DEFENSA DE JAMES

No necessitarà anar en baixada James per arribar a conduir a 200 per hora perseguit per la Policia abans d'entrar a Valedebebas. El jugador ha declarat que no va sentir la sirena policial perquè portava molt alta la música. El club, per la seva part, manté que el jugador colombià no es va aturar perquè temia ser objecte d'un segrest. Benítez s'ha referit a l'assumpte i ha apuntat que es tracta d'un tema “personal”. “És un bon noi, és seriós. Ens ha donat explicacions i l'únic que s'ha de fer és esperar”, ha apuntat Benítez.

En l'àmbit merament futbolístic, Benítez s'ha referit a Ancelotti al parlar de la intensitat que va demanar el tècnic italià. "Es pot demanar intensitat en defensa o en atac i també es pot ser agressiu defensant. Estic convençut que els jugadors ho donaran tot. No crec que el problema sigui de cames després de veure segones parts com la de Vila-real. És més aviat de mentalitat i de falta de continuïtat en algunes fases dels partits. Hi ha vegades que desconnectem i s'ha de mantenir la tensió els 90 minuts. El públic del Bernabéu aplaudia l'entrega de jugadors com Pirri o Juanito”, ha ressaltat Benítez.

Rafa Benítez

ENTRENADOR DEL MADRID

"Estic convençut que els jugadors ho donaran tot. S'ha de mantenir la tensió els 90 minuts"

El seu equip arriba a Mestalla amb la urgència del triomf i amb un entrenador interí i condemnat a la resposta que puguin oferir els seus jugadors. Si és la mateixa que davant el Rayo i la Reial Societat i arriba la quarta derrota en Lliga, dilluns es faria oficial el relleu a la banqueta. No ho creu així l'entrenador del conjunt blanc. “Tinc plena confiança i no penso en una ensopegada. Florentino em va contractar amb una idea i un projecte”, ha subratllat Benítez.

NEVILLE PREVEU UN PARTIDÀS

Tot i aquestes paraules, en cas de derrota res salvaria Benítez, a qui només falta apel·lar a la figura de Santiago Bernabéu després d'haver invocat l'escut, l'himne i la campanya contra ell, contra el club i contra Florentino, que s'entesta a airejar per intentar frenar el vendaval de crítiques. En aquesta suposada persecució no hi entren el joc pobre de l'equip i la nul·la química entre tècnic i plantilla. El tècnic és conscient que qui mou els fils per a la seva sortida només sis mesos després de la seva arribada no són els instigadors de la campanya, sinó el mateix que el va portar al Madrid.   

Al club blanc a penes es recolza la petició de Pepe de no canviar de tècnic a aquestes altures. Més aviat s'ha posat l'altaveu en les paraules de Sergio Ramos, que ha demanat al 2016 trobar “equilibri i estabilitat”, cosa que per a la plantilla passa per l'arribada de Zinedine Zidane, a qui ja han promès el seu suport.

Gary Neville

entrenador del valència

"Benítez es mereix tot el respecte, però quan comenci el partit s'acabarà la gratitud"

Aquests bons propòsits per al nou any xoquen amb la necessitat de sumar tres punts davant un rival que no coneix la derrota en el seu camp, que segueix adaptant-se al nou tècnic i que ve de perdre davant el Vila-real en l'últim partit del 2015. “Serà un partidàs i Mestalla estarà a rebentar. Benítez es mereix tot el respecte de l'afició valencianista, però quan comenci el partit s'acabarà la gratitud”, ha apuntat Gary Neville, tècnic del València i company de Cristiano al Manchester United.

Notícies relacionades

Tindrà al davant un rival que s'ha quedat sense excuses i que està obligat a oferir una versió molt diferent de la dels últims partits si no vol reviure la derrota que va marcar la seva decadència el 2015.