El Madrid capeja el temporal però Benítez segueix a la corda fluixa

L'equip blanc guanya la Reial amb nova ajuda arbitral i dos gols de Ronaldo

jcarmengol32271516 real madrid s coach rafael benitez  r  gestures on151230183312

jcarmengol32271516 real madrid s coach rafael benitez r gestures on151230183312 / CESAR MANSO

3
Es llegeix en minuts

Un altre ensurt de mort al Bernabéu Rafa Benítez amb el temor, encara que no ho admeti, d'estar més a fora que a dins. El partit contra l'equip donostiarra no ha sigut l'exercici de compromís i bon futbol que el tècnic no deixa de demandar als seus jugadors, però a aquestes hores pot dir que ha salvat el primer 'match-ball'. Amb poc futbol i molta ajuda arbitral, el conjunt blanc ha capejat el temporal, que amenaça de reproduir-se amb més virulència en qualsevol moment. Dos gols de Cristiano Ronaldo, el primer de penal regalat, i un de Lucas Vázquez han tancat un any per oblidar al Bernabéu.

Sort que Benítez no ha inclòs també l'estament arbitral com a part protagonista de la campanya “evident” des de tots els angles per perjudicar el Madrid per terra, mar i aire. Com va passar amb Iglesias Villanueva, que va llançar el Madrid cap a la golejada davant el Rayo en la jornada anterior, un altre col·legiat amic ha fet tot el possible per netejar el camí al conjunt madridista cap a un triomf que podia no ser suficient per calmar els ànims.

ACHICADOS

Amb el públic i l'assistència habitual a l'estadi blanc, la gent hauria començat molt abans a bellugar-se dels seus seients i a exterioritzar sorollosament la seva contrarietat per la imatge del seu equip, una altra vegada disminuït amb la primera contrarietat i partit en dos quan el rival s'ha desplegat amb decisió cap a Keylor Navas. El públic d'aquest dimecres ha estat lluny d'omplir el recinte, i encara més de multiplicar la tensió que viuen els jugadors. L'únic que ha sigut xiulat aquesta vegada quan el locutor ha cantat l'alineació ha sigut l'entrenador, però l'atmosfera de bronca s'ha anat precipitant pel seu propi pes davant la pobra posada en escena del Madrid.

El col·legiat de torn ha anat al rescat. De cognoms González González, ha tret el seu perfil col·laboracionista amb el quadro blanc i ha fet tot el possible per reactivar-lo amb decisions increïbles, sempre a favor. Ha ignorat en el tram inicial un clar penal de Pepe sobre Jonathas, i després n'ha cobrat dos que només ho han sigut en la seva ment ofuscada. Tots dos els ha xiulat a Yuri, que s'ha volgut morir de l'atac de ràbia i incredulitat que li ha sobrevingut. I com que el primer, un llançament descarat a la piscina de Bezema, l'ha desaprofitat Ronaldo amb un xut a la grada, n'ha assenyalat un altre en una mà involuntària del lateral, que no ha pogut evitar que la pilota li anés al braç després de desviar amb la cama un centre de Bale.

COMPROMÍS

Aquest sí que l'ha marcat el portuguès (m. 42), que estava esbojarrat, no des que havia desaprofitat la primera pena màxima, sinó des del minut 8, en què ha fallat sol davant Rulli després de rebre de Bale en un contraatac de llibre. El porter visitant ja havia brillat poc abans en un bon cop de cap de Pepe en un córner. Han sigut, al marge dels penals, les dues úniques ocasions blanques d'un primer temps en què, excepte Bale i en menys mesura Modric, cap dels jugadors de camp han fet gaire per deixar patent el compromís amb el seu entrenador que se'ls ha reclamat.

Notícies relacionades

El conformisme del Madrid al tornar del descans ha permès créixer a la Reial, que no va trigar a escalfar de nou la grada i a provar a Navas, que no ha pogut evitar el gol de l'empat, obra de Bruma, el substitut del lesionat Agirretxe, amb una rosca perfecta al segon pal després de rebre de Jonathas, que ha embolicat Pepe amb facilitat (m. 48). La cosa no ha anat a pitjor perquè el porter costa-riqueny ha evitat el segon també davant Bruma, a qui se li ha escapat la pilota en el control i perquè Ronaldo ha encertat a rematar a gol de volea en un córner tret per Marcelo (m. 68).  Després d'un nou sobresalt per a Keylor en un remat a la mitja volta de Pardo, Lucas Vázquez ha decidit gràcies a un gran servei de Bale des de l'esquerra (m. 87).

Fitxa tècnica

Camp: Santiago Bernabéu (69.896).