Anàlisi

En el seu 'annus horribilis'

2
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS

Mariano Rajoy ha ressuscitat la confraria del ferro roent. Algú li ha dit a Pedro Sán-chez que pot ser president del Govern i, encara que no té cap confraria, el llengut s'ho creu. Pablo Iglesias, en el millor estil de la CUP, no vol RajoySánchez ni Mas. Busca un independent i no el troba. Normal. I Albert Rivera, que es creia el príncep, va sentir les campanades de diumenge a la nit i es va convertir en gripau.

Així que el personal, siguem sincers, tement que l'embolic espanyol sigui similar a l'embolic català, del qual ningú sembla avergonyit, ni mica, ha decidit canviar de registre i tornar al que és bo de veritat, a la diversió, al més fantàstic dels trilerismes, a l'assumpte que té morbo de veritat: Pep Guardiola pot entrenar el Reial Madrid.

No es pensin, que hi ha gent, molta, que creu que Guardiola té més possibilitats de ser entrenador blanc que Artur Mas de repetir com a president. O, per tenir, ja ho veuen, fins i tot Mariano Rajoy té més números de seguir com a gran cap. I és que en el fons estem parlant de gent desesperada. No, no, no em refereixo a Guardiola, que ho té claríssim (el City, és clar), sinó a RajoySánchez, Iglesias i Rivera, que vivien millor en contra de i ara han de viure a favor d'algú. I no en saben. Per no parlar de Florentino Pérez.

Perquè Pérez, vostès ja ho saben, ¡què els haig d'explicar!, és més triler, fins i tot, que els polítics. Bé, és un polític. Florentino li havia promès al seu entrenador, Rafa Benítez, ¡per prometre que no quedi!, que abans convocaria eleccions que destituir-lo i fitxar-ne un altre. Però Flo també va sentir les campanades i Benítez, de sobte, se li va tornar gripau, donada l'aparició sobtada en el mercat, en el negoci, en el falcó mil·lenari que és la llotja del Bernabéu, de José Mourinho.

I ja se sap que, amb Mou lliure, a Pérez, capaç de provocar 17 lesions musculars per aconseguir una autopista a Austràlia, se li ha obert el cel. Després del còmplice Ancelotti i el pesat de Benítez, que fins i tot s'atreveix a ensenyar-li a CR7 com ha de llançar les faltes, Pérez busca, un altre cop, un capatàs, algú desagradable, vaja.

Notícies relacionades

És evident que seria una manera de finalitzar, en la seva línia, aquest annus horribilis que encara perdura: eliminació copera davant l'Atlètic, «gràcies, Kevin Roldáncontigo empezó todo»,patacada lliguera al març, Morata els elimina de la Champions, Casillas se'n va, perden De Gea per culpa del fax, Benzema dorm al calabós, 0-4 de Messi & Cia, xiulets a Flo i el xou Txerixev a la Copa.

I, ara, la pregunta definitiva: mirin la cara de Flo, repassin la cara de Mou, pensin en la seva supèrbia, el seu protagonisme, personalitat i autosuficiència. ¿Veritat que seran capaços de tornar a unir els seus destins? Sí. ¿Veuen com sí que pot ser cert que torni el puto amo?, ¿ho veuen?