Apel·lació ratifica l'expulsió del Madrid de la Copa

El club blanc sol·licita la suspensió cautelar de la sanció al Tribunal Administratiu de l'Esport

2
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE / MADRID

El Comitè d'Apel·lació de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha ratificat l'expulsió del Reial Madrid de la Copa del Rei per l'alineació indeguda de Txerixev en el partit d'anada dels setzens de final de la Copa del Rei, guanyat 1-3 per l'equip blanc al Ramón de Carranza el passat dia 2. La segona instància disciplinària federativa ha recolzat punt per punt la decisió del jutge únic de Competició, que dos dies després del matx va rebutjar les al·legacions de l'entitat madridista i va decidir eliminar el Madrid. El club presidit per Florentino Pérez, que segueix anunciant i venent entrades per al xoc de tornada, previst en principi per al dia 16, ha decidit recórrer i demanar la suspensió cautelar al Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD), que té previst reunir-se aquest divendres.  

Apel·lació també ha rebutjat el recurs del club blanc, que dóna com a principal argument la falta de constància de la notificació personal de la sanció tant al jugador com al club denunciat, emparant-se en l'article 41.2 del Codi Disciplinari de la RFEF, en què s'estableix que les resolucions sancionadores “no produiran efectes per als interessats fins que es notifiquin personalment”. El Madrid, però, obviava el contingut del punt següent, el 41.3, en què es puntualitza que “les notificacions als jugadors, entrenadors, tècnics, delegats i directius es podran fer al club o SAD al qual pertanyin en cada moment. La notificació serà vàlida a tots els efectes”.

ARGUMENTACIÓ FEBLE

Notícies relacionades

La sanció a Txerixev, amb data de 6 de març, li va ser notificada al Vila-real, club al qual estava cedit la temporada passada i en aquesta mateixa data va ser objecte de comunicació pública “per la via habitual de publicació a la pàgina web de la RFEF, segons va recordar en la resolució del passat dia 4 el jutge únic de Competició, Francisco Rubio, que va parlar d'“una forçada i feble argumentació”, realitzada sobre una interpretació “esbiaixada i parcial de l'article 41” en el marc d'un “esforç agònic per negar l'evidència”.

“En cap precepte s'exigeix, ni el sentit comú ni la lògica ho aconsellen, que s'entreguin en mà i amb justificant de recepció a cada futbolista totes i cadascuna dels centenars de sancions”, va sostenir el jutge únic de Competició, molt crític amb l'actitud del Reial Madrid i també del Vila-real. “Els clubs i les SAD han de ser diligents a l'hora de comprovar la situació disciplinària dels seus jugadors”, afirmava Francisco Rubio, que puntualitzava, a més, que molts equips es dirigeixen a la RFEF a principis de cada temporada per sol·licitar la llista de jugadors sancionats i comparar-la amb les seves pròpies anotacions. La falta de diligència del Madrid en aquest sentit l'ha portat a criticar “la desídia amb què en alguna ocasió s'actua en aquests casos entre clubs de primer nivell esportiu i econòmic, dotats de recursos humans i logístics que no tenen centenars de clubs humils i modestos que, no obstant, tenen cura de la gestió de les sancions dels seus jugadors”.