Florentino i Benítez comparteixen la bronca del Bernabéu

El públic va tornar a llançar "crits" de dimissió contra la llotja i va xiular l'entrenador quan es va anunciar el seu nom per megafonia

Florentino Pérez, a la llotja, durant el partit contra el Getafe.

Florentino Pérez, a la llotja, durant el partit contra el Getafe.

3
Es llegeix en minuts
Antonio Merino

Es temia el pitjor després de la patacada de l’eliminació a la Copa per alineació indeguda, però el càstig no va arribar al nivell de decibels del dia del clàssic. Ni de bon tros. Tot i això, Florentino Pérez va tenir l’honor de compartir la bronca del públic amb Rafael Benítez, a qui es va dedicar la xiulada de la tarda quan el seu nom va sonar per la megafonia. Ni tan sols es va escapar de la ira del públic Txerixev, que va ser xiulat en la presentació dels suplents.

    «Que no surti Isco, que està sancionat», cridava un sector de la grada abans de l’inici del partit. No obstant, al moment que l’àrbitre va xiular l’inici del partit les coses van començar a anar malament per a un habitant de la llotja. «Florentino, dimissió», va començar a cridar el públic. Immediatament l’anomenada Grada d’Animació va sortir en defensa del president del Madrid per tapar la bronca. «Ara més que mai t’estimo Reial Madrid», repetien.

El tècnic, assenyalat

Amb l’ambient crispat, l’arribada dels gols va anar disminuint l’agressivitat de la grada. Se les va tenir amb l’home que havia demanat al públic en la prèvia que animés i que ara apareix molt assenyalat després del 0-4 davant el Barcelona. El públic no va fer cap cas del tècnic madrileny. Tot al contrari perquè la bronca que es va endur va ser de les que deixen empremta. Potser hi va tenir a veure l’apreciació de l’entrenador, que havia assenyalat que el seu equip no està tan malament com la gent es creu. «Tinc el màxim respecte per la nostra afició. Sabíem com podia estar l’ambient i vam treballar per sortir molt concentrats», va afirmar Benítez després del partit.

    El tècnic va tenir paraules d’elogi per a Benzema pels seus dos gols i el seu bon partit. També per a la resta de jugadors per la seva resposta després de la derrota davant el Barça. «La reacció de l’equip després d’un mal moment ha sigut molt positiva», va afegir Benítez. Sabia que havia exercit d’apagafocs, encara que no tot havia de ser còmode per a Florentino perquè només de començar la segona meitat els crits demanant la seva dimissió van tornar a deixar-se sentir.

    Era com si l’estratègia estigués perfectament dissenyada: «Si la cosa va malament, xiulets, i si hi ha golejada i el partit cau, xiulets i bronca». I així va ser fins que el llanguiment del joc del Madrid a la segona meitat va donar pas a l’avorriment. Ni tan sols hi havia ganes de bronca segons avançava el xoc. Tampoc al final, potser perquè el públic sap que el cas de la Copa no serà l’últim. Que arribaran més fiascos dins i fora del camp fins que aquest Madrid de Florentino canviï la caixa pel sentiment i, després d’una profunda reflexió, es converteixi en un club se­riós.

Sense autocrítica

Notícies relacionades

No ho sembla després de sentir ahir Emilio Butragueño insistir en la tesi del club en el cas de Txerixev. «Seguim pensant que tenim raó. Ja veurem què passa», va declarar el director de relacions institucionals. Butragueño va afegir que el club «és molt respectuós amb el públic» per respondre als xiulets de la grada en el gol d’Alexis.

    Digui el que digui El Buitre, de moment només queda espai per a la conya. «Groga a Danilo. Miguelito, corre, mira a veure si és la cinquena perquè compliria cicle», li deia Paco González al redactor de la Cope. I és que la chirigota de Cadis encara no s’ha acabat. Ni de bon tros.