Florentino: "No hi ha hagut alineació indeguda"

El president del Madrid manté que la sanció a Txerixev "no és efectiva perquè ningú l'hi va notificar"

Florentino Pérez aquest dijous al Santiago Bernabéu.

Florentino Pérez aquest dijous al Santiago Bernabéu. / DAVID CASTRO

3
Es llegeix en minuts
Antonio Merino

Florentino Pérez no va trobar cap escletxa diferent de la que va plantejar Emilio Butragueño després del partit de Copa davant el Cadis, en el qual el Madrid va alinear Txerixev quan havia de complir un partit de sanció per acumulació de targetes. La justificació que va esgrimir el president del Madrid en aquell article 41 al qual es referia el director de relacions institucionals i que diu que la sanció no serà efectiva si no la coneix l’interessat. «El Madrid no ha incorregut en alineació indeguda. La sanció no és efectiva perquè no se li ha comunicat a Txerixev», va manifestar.

Deu dies després de comparèixer per ratificar Rafa Benítez, Florentino va tornar ahir al seu faristol de l’avantllotja del Bernabéu en una altra compareixença de dubtosa credibilitat, ja que la Federació Espanyola de Futbol manté que va enviar al club el passat 27 de juliol la notificació de la impossibilitat que el jugador rus, llavors al Vila-real, i Modric poguessin jugar. Una circumstància que va negar el president blanc. «El Madrid no sabia res de la seva existència. Ningú l’hi va comunicar al jugador. No és veritat que hàgim rebut aquesta circular del 27 de juliol. Ni del Vila-real ni de la Federació Espanyola de Futbol. La necessitat de notificació personal ha sigut expressament reconeguda pel Tribunal Administratiu de l’Esport en la seva recent resolució de 30 de gener del 2015, procediment 223/2014», va insistir Pérez.

EL CODI DISCIPLINARI 

EL CODI DISCIPLINARI El dirigent blanc va recitar l’apartat 2 de l’article 41 del Codi Disciplinari de la federació que diu que «les resolucions sancionadores no produiran efecte per als interessats fins a la seva notificació personal». I Pérez encara va afegir un altre article, el 112, per esgrimir que «encara que admetéssim que la sanció fos eficaç, cosa que neguem, s’ha de considerar automàticament anul·lada, en aplicació del que preveu l’incís final del paràgraf segon de l’apartat 1 de l’article 112 que diu que «a la Copa al final de la tercera eliminatòria quedaran automàticament anul·lats els cicles vigents d’amonestacions de tots els intervinents i s’iniciarà un altre nou torn per a tots en setzens de final».

 Fins a aquesta instància pensa arribar el Madrid si demà el jutge únic i president del Comitè de Competició, Francisco Rubio, decideix que el Madrid queda fora de la Copa. El club blanc té fins a les 12 hores de divendres a la nit per presentar les al·legacions. El primer recurs serà al Comitè d’Apel·lació i el següent al Tribunal Administratiu de l’Esport. «Tenim l’obligació de defensar els nostres drets. Si hi hagués hagut negligència per part nostra ja hauríem demanat disculpes», ha afegit el president del club blanc.

CAP ERROR 

CAP ERROR «No hi ha cap persona que hagi actuat de manera negligent. Benítez li va preguntar a Chendo, el delegat de l’equip, si tots podien jugar a Cadis. L’entrenador es va prendre molt interès perquè hi havia diversos jugadors del Castella a la convocatòria. He parlat amb ell i està trist com tots els madridistes perquè això no ens ha passat mai. No tenim la culpa perquè la norma és molt clara. Creiem que tenim la raó i no és veritat que no assumim la nostra responsabilitat», va insistir Pérez.

Notícies relacionades

Amb qui no va parlar és amb Txerixev. «Va sortir a jugar perquè estava convençut que podia fer-ho», va dir el president. Per la seva part el futbolista rus va afirmar a la pàgina web del club blanc que no havia rebut cap notificació del Vila-real «per informar-me que estigués sancionat». 

NI CAS A PIQUÉ

NI CAS A PIQUÉFlorentino va encaixar les chirigotas dels aficionats de l’estadi Ramón de Carranza amb fair play però es va mostrar ofès per la situació. «És una desgràcia que per una incorrecta comunicació estiguem ficats en aquest embolic». Menys temps encara li va dedicar a Piqué, que el  mateix dimecres a la nit es va burlar de la situació del Madrid al seu compte de Twitter col·locant unes emoticones que ploraven de riure. «Jo no comento aquestes coses», va sentenciar Florentino per tancar la seva compareixença en el mateix faristol des del qual va parlar fa 10 dies.