"La sanció no és vàlida"

Florentino s'empara en el fet que "ningú va comunicar" l'existència del càstig a Txerixev

Florentino Pérez, en la seva compareixença a l’estadi Bernabéu.

Florentino Pérez, en la seva compareixença a l’estadi Bernabéu. / AFP / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

1
Es llegeix en minuts
Antonio Merino

El Reial Madrid considera que no va incórrer en l'alineació indeguda de Txerixev perquè "ningú" havia comunicat l'existència d'una sanció al futbolista d'origen rus quan va ser suspès la temporada passada amb un partit per acumulació d'amonestacions mentre defensava el Vila-real. "La sanció no és efectiva perquè no ha sigut comunicat", ha afirmat Florentino Pérez en la compareixença programada aquest dijous.

El dirigent del Madrid ha explicat que la línia de defensa del club blanc se centra en l'article 41.2 del règim sancionador, segons el qual una sanció no tindrà efecte "fins que no hi hagi una notificació personal" a l'interessat, en aquest cas Txerixev. El Madrid al·lega que el davanter no va rebre cap comunicat i que al Madrid tampoc el va posar en antecedents el Vila-real ni la Federació Espanyola.

Notícies relacionades

El Madrid, ha exposat Florentino Pérez, s'aferrarà, en el cas de ser sancionat per l'alineació indeguda i, per tant, eliminat de la Copa del Rei, en un altre article, el 112. El dirigent ha citat textualment l'article per subratllar la literalitat del redactat on estableix que "a partir de la tercera eliminatòria" queden anul·lades les sancions. L'esperit de la norma, però, incideix a ajudar els equips modestos que han passat les tres primeres fases abans d'enfrontar-se als equips de Primera Divisió.

Florentino Pérez ha assegurat que "ningú ha comès cap negligència". No només n'ha exculpat Chendo, el delegat, sinó també Rafa Benítez, l'entrenador. "Havia demanat a Chendo que extremés amb el màxim rigor" els antecedents de tots els jugadors convocats per al partit de Cadis, on el Madrid va vèncer per 1-3. El president ho atribueix tot a "una fatalitat".