LA JORNADA EN CINC PUNTS

Aduriz i els seus números de 'Roja'

El davanter de l'Athletic és el millor golejador de la temporada, davant de Neymar i Suárez, després del seu triple de Vallecas

4
Es llegeix en minuts
Eloy Carrasco
Eloy Carrasco

Periodista

ver +

La competició s’encavalca gairebé sense deixar respirar. Sense anar més lluny, avui mateix torna la pilota amb la Copa del Rei, però dissabte i diumenge passats diversos personatges van deixar empremtes de diferent calat en la jornada de Lliga que mereixen un cert record. Des dels gols d’Aritz Aduriz fins a les angúnies de Javi Gracia al Màlaga, passant per les freqüents excursions al Marroc en avió privat de Cristiano Ronaldo, que per cert va tornar a marcar, encara que fos de penal. 

 

 ATHLETIC 

 34 anys i millors números que Neymar i Suárez 

 

Ni Messi, ni Neymar, ni Cristiano Ronaldo. A Bilbao diuen que al podi de la Pilota d’Or hi faltarà el millor. Amb els números a la mà, és així, almenys des que va començar la temporada fins ara. Aritz Aduriz va marcar un triple a Vallecas diumenge i va elevar a 20 gols el seu compte total, 10 a la Lliga (i sense tirar penals). És el millor golejador espanyol i cada cop més opinadors el reclamen per a la selecció, aprofitant que Del Bosque no troba un nou decent. Aduriz va debutar al seu dia, fa cinc anys, i no hi va tornar. Serà difícil que Del Bosque compti amb ell per a l’Eurocopa, en què, arribat el cas, es presentaria amb 35 anys complerts. 

  

 REIAL MADRID 

 Les freqüents excursions de CR7 a Marràqueix 

 

 Cristiano Ronaldo té un amic que és una bona peça i li està costant més que una querida, que es deia abans. El portuguès, segons va informar ahir el portal Sportyou, preocupa el madridisme perquè, sembla, viatja molt a Marràqueix. Fins a tres o quatre vegades a la setmana, en salts d’anada i tornada el mateix dia (són dues hores llargues cada vol). Allà viu Badr Hari, un lluitador de kickboxing amb embolics pendents amb la justícia per apallissar un porter de discoteca o pegar al germà d’una ex, entre altres coses. La relació entre Cristiano i Badr està molt documentada a les xarxes socials, però gràcies a una amistat tan intensa, CR7 està amortitzant l’avió que va comprar no fa gaire per 19 milions d’euros i que utilitza sempre que Badr Hari li obre les portes de la seva hospitalitat. 

 

ATLÈTIC 

 El porter a qui només supera Manuel Neuer 

 

 ¿Amb qui voldrien els culers jugar-se la Lliga? ¿Amb el Madrid o amb l’Atlètic? La majoria respondrien que amb l’Atlètic, tota la vida, però ja vam veure el que va passar fa un any i mig en aquell xoc decisiu al Camp Nou. És clar que allò va tenir lloc durant els tristos dies pistatxo, que tan lluny semblen avui. El cas és que Simeone torna a aparèixer a l’horitzó. Dissabte va encadenar la quarta victòria consecutiva per 1-0. Antoine Griezmann marca gols de rendibilitat màxima i al cim del seu sistema defensiu hi ha el porter Jan Oblak. És cert que l’Espanyol no li va exigir tacar-se els guants ni una sola vegada, però l’eslovè és el segon porter menys batut de totes les grans lligues. Li han marcat només sis gols, un més que a Neuer, el candau del Bayern. 

  

 MÀLAGA 

 Un equip caigut en desgràcia i a un pas del caos 

 

El Màlaga va ser l’equip que més punts li va prendre al Barça la temporada passada: va guanyar al Camp Nou i hi va haver empat a La Rosaleda. L’equip andalús va viure una campanya descansada i el seu entrenador, Javi Gracia, es va treballar un nom com a tècnic competent. Però avui el Màlaga és un caos institucional amb un xeic que va i ve, i l’equip, un sac de nervis, està en posició de descens. Davant el Granada tenia el partit guanyat però va encaixar dos gols funestos en l’últim quart d’hora. Han marxat els millors jugadors (els dos Samuels al Vila-real, Juanmi al Southampton, Darder al Lió…) i el que s’acosta fa ferum de desgràcia. 

 

 DEPORTIVO 

 Lucas Pérez i el seu llarg viatge de tornada 

Notícies relacionades

 

Aduriz no és l’únic que aixeca clams perquè Del Bosque li posi la samarreta vermella. Per sota del domini que imposen Neymar i Suárez al capdavant del Pitxitxi, també hi ha diversos seleccionables donant motius. Entre ells hi ha Agirretxe (9 gols), de la Reial Societat, i Rubén Castro, que gairebé té el monopoli al Betis, perquè és autor de 8 dels 12 gols de l’equip sevillà. I, és clar, Lucas Pérez, punxó del desafiador Deportivo que s’ha posat cinquè (és el pròxim visitant del Camp Nou). A Las Palmas va marcar el seu novè gol d’una temporada que per fi té bona pinta per a aquest corunyès de 27 anys i un currículum ple d’estranyes parades. Ha passat pel planter de l’Atlètic de Madrid, per Grècia i també per Ucraïna abans d’erigir-se en un consumat golejador a l’equip de la seva ciutat natal.