LES CONSEQÜÈNCIES DE LA DERROTA BLANCA

Aquí ja sobra algú

La directiva del Madrid en dóna la culpa a Rafa Benítez, la continuïtat del qual dependrà dels pròxims partits

L'afició mira Florentino, a qui la jutge podria exigir convocar eleccions

3
Es llegeix en minuts
Antonio Merino

Mentre les sospites sobre possibles recomanacions a Rafael Benítez a l'hora de dissenyar l'alineació del clàssic continuen creixent, el Madrid intenta aixecar-se de la lona i recuperar-se del gran impacte que va rebre dissabte, tot i que la humiliació tindrà conseqüències. El primer damnificat serà el tècnic, que a partir d'ara passarà a ser interí malgrat tenir tres anys de contracte. No n'és l'únic responsable per a l'afició, que en dóna la culpa a Florentino i també als jugadors.

L'hecatombe que va provocar el Barcelona al Bernabéu ha tret a la llum els grans forats d'un projecte que va néixer coix i que va tocar fons dissabte. L'estat d'excepción a les grades del Bernabéu suposa l'inici d'un altre pas de rosca només sis mesos després de la sortida de Carlo Ancelotti, amb qui els jugadors estaven molt contents. Tot al contrari que amb Benítez. Això ho va deixar bastant clar Sergio Ramos, que es va referir als beneficis de comptar amb un tècnic durant diverses temporades. «Estem amb l'entrenador, però és clar que quan estàs dos anys amb un mateix tècnic hi ha més afinitat», va declarar el central sevillà.

Ultimàtum de Cristiano

Més rotund va ser el missatge que La Gazzetta dello Sport atribueix a Cristiano i en el qual insta Florentino a escollir entre el tècnic madrileny i ell. «O Benítez o jo», va dir el jugador portuguès al president blanc. De moment hi seran tots dos, tot i que al tècnic se'l miraran amb lupa. Això no impedirà que Florentino sigui políticament correcte i doni la cara per l'entrenador madrileny després de la junta directiva d'aquesta setmana. Un pas que també va fer el president amb Ancelotti o Mourinho abans d'obrir-los la porta de sortida.

De moment, el possible recanvi de Benítez s'ha apartat del mig. «Jo sóc tècnic del Castella, Benítez és l'entrenador del Madrid i les coses estan bé com estan. Encara em falta molt, però un entrenador no està mai preparat. No tinc pressa», va dir ahir Zinedine Zidane.

El Madrid competeix el dimecres contra el Xakhtar a la Champions. Ja classificat per a vuitens, el partit valdrà per comprovar la reacció dels jugadors després del revés que van rebre per part de l'equip de Luis Enrique. La cita següent serà a Ipurúa, contra l'Eibar, un nou examen per a un tècnic que ha decidit repartir les culpes. «En l'onze hi havia qualitat per fer-ho millor. Tots en som culpables», va dir després de la patacada de dissabte.

Després va donar el diumenge lliure als jugadors. Algun titular va decidir redimir-se i suar una mica més que dissabte. Aquest va ser el cas de Benzema, que va anar a Valdebebas. El francès va condicionar l'alineació de Benítez. Sense ell, Casemiro hauria pogut reforçar el centre del camp, però el pes de la BBC (Bale, Benzema i Cristiano) va poder més.

També els seus números perquè abans de jugar contra el Barcelona, aquest trio havia jugat en tres ocasions amb un balanç de 15 gols a favor, dels quals Cristiano en va firmar vuit: cinc a l'Espanyol i tres al Xakhtar. La sequera del jugador portuguès ja és un dels grans motius de preocupació del madridisme. Després de marcarle 15 gols al Barcelona en 21 partits, set d'aquests a la Lliga, Ronaldo va quedar inèdit al clàssic, amb una actuació molt grisa.

La butlla de Bale

Notícies relacionades

Capítol a part es mereix Bale, que continua comptant amb la butlla de Florentino i, per tant, de Benítez. El jugador gal·lès continua sense marcar cap gol al Barça a la Lliga. Dissabte va tornar a firmar una entrega infumable, similar a la de gairebé tots els seus companys. Després que l'afició demanés la dimissió de Florentino i batés les cartolines blanques que van servir per formar el mosaic amb què es va rebre a l'equip, els jugadors van rebre una escridassada a la sortida de l'estadi, on els esperava un centenar de seguidors.

El que espera ara a Florentino poden ser unes eleccions a l'hivern. El motiu és el recurs presentat per un grup de socis que van impugnar els acords de l'assemblea del setembre del 2012 sobre els requisits per ser president. Entre aquests hi ha tenir una antiguitat de 20 anys com a soci o haver d'avalar el 15% del pressupost del club, prop de 90 milions. El judici se celebrarà dimecres que ve i podria obligar Pérez a convocar uns comicis amb els anteriors requisits, és a dir, 10 anys d'antiguitat com a soci i sense necessitat d'aval personal. Un altre esglaó que haurà de pujar el contestat president.