«Potser hem sigut uns covards amb Valdés»

Del Bosque diu que l'exmeta blaugrana necessitava un impuls

Del Bosque, en un entrenament amb la selecció espanyola. 

Del Bosque, en un entrenament amb la selecció espanyola.  / JOSÉ LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
ANTONIO MERINO / MADRID

poques vegades s'ha parlat tant de porters en tan poc temps. Si no n'hi havia prou amb la trista sortida de Casillas de Madrid, el grotesc i extravagant episodi del no fitxatge de De Gea, amb la inclusió del viatge virtual de Keylor Navas a Manchester, Del Bosque va recordar ahir Víctor Valdés, de qui lamenta la situació en què es troba. El tècnic va revelar que va estar a punt de convocar-lo. «Sé que la selecció no és una oenagé, però potser necessitava un impuls i no l'hi hem donat. Potser fins i tot hem sigut covards. Crec que som persones i hem de tenir sentiments», va afirmar el tècnic salmantí.

En el món del futbol se solen instal·lar personatges de molt dubtosa qualitat humana. No és el cas de Del Bosque, a qui li sobra a cabassos aquesta condició. El seleccionador no s'acostuma a oblidar dels futbolistes que li han servit. I no ho ha fet amb Valdés, tot i portar més d'un any sense jugar al màxim nivell i a qui Van Gaal, el seu entrenador, ha deixat fora de la llista de la Champions League.

PIQUÉ, A BON RITME / El seleccionador espanyol va reconèixer ahir que va estar a punt d'incloure'l a la llista per als partits d'Eslovàquia i Macedònia, corresponents a la fase de classificació per a l'Eurocopa de França del 2016. «Hem estat a punt de portar-lo. El seu treball ha sigut molt bo amb la selecció», va declarar Del Bosque al programa Jugones de La Sexta.

Poc abans, Valdés firmava un tuit en què no només assumia la seva situació, sinó que apostava pel treball diari. «No passa res. No importa tot el que està passant. L'única manera és treballar molt cada dia. Gràcies a tots pel vostre suport», escrivia el meta de l'Hospitalet, obligat a continuar sota les ordres de Van Gaal després que la falta d'acord entre el United i el Besiktas impedís al meta fitxar per l'equip turc.

Mentrestant, un excompany de Valdés al Barcelona, Marc Bartra, aclaria qualsevol dubte sobre la possible falta de ritme de Piqué al no haver disputat els dos primers partits de Lliga per sanció. Després de veure'l exercitar-se amb la Roja, Bartra no va deixar lloc per al dubte. «El Gerard s'està entrenant bé. És cert que ha estat fora els dos partits, però aquí estàs amb els millors i això et fa agafar ritme. Piqué i Ramos són els millors centrals del món», va declarar el blaugrana.

Notícies relacionades

L'ESTIL DEL BARÇA / Per la seva part, César Azpilicueta, lateral dret del Chelsea, es va referir a l'estil que exhibia la selecció quan estava composta majoritàriament per jugadors del Barça. «L'estil de la selecció es va amarar molt dels seus jugadors. Ara, en canvi, hi ha molts futbolistes de la Premier. És un altre estil, encara que la base de la selecció està marcada», va reflexionar Azpilicueta.

El deixeble de Mourinho també es va referir al futur de De Gea al United. «He viscut l'afecte que li tenen i sé que n'hi seguiran tenint», va dir el defensa. Mentrestant, Jorge Mendes, representant de De Gea, intenta convèncer el meta perquè renovi amb el United, cosa que, de moment, està en l'aire.