EL PARTIT DEL BERNABÉU

El Madrid se serena amb gols i Keylor Navas es reivindica

Dues dianes de James, dues de Bale i una de Benzema tanquen el primer triomf blanc

Bale pica de cap la pilota davant tres defenses bètics per marcar el primer gol del Madrid.

Bale pica de cap la pilota davant tres defenses bètics per marcar el primer gol del Madrid. / JUAN MANUEL PRATS

2
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE
MADRID

REIAL MADRID 5

BETIS 0

Rafa Benítez i el Madrid en ple es van treure pressió en el primer partit de Lliga al Bernabéu, per on va passar el Betis i va exercir de remei d'urgència per a les tribulacions madridistes. Els gols de Bale (2), James (2) i Benzema van enterrar el temor que la falta de precisió davant la porteria contrària augmentés fins a convertir-se en un problema angoixant. Keylor Navas, a més, va solucionar amb brillantor la poca feina que va tenir, inclòs un penal aturat, i es multipliquen els que aconsellen al que mana que deixi per a la temporada que ve l'arribada de David de Gea.

Va ser al final Benzema qui va sortir com a davanter centre, però va resultar Bale qui primer va exercir aquest rol d'entrada i no va donar temps que la gent s'impacientés. El jugador gal·lès va entrar a l'àrea petita per clavar de cap la pilota a la porteria d'Adán a passada de James (m. 2), que va recuperar la titularitat a costa d'Isco potser per bastant temps. No havia passat un minut quan el colombià va habilitar Benzema, que no va encertar a superar el porter bètic.

Un començament arravatador que va fer concebre al personal esperances que el pla de Benítez no resultarà tan difícil d'assimilar com en principi es podia pensar. Va ser un quart d'hora intens en què el Madrid, malgrat l'escassa activitat de Ronaldo des de l'esquerra, va aplanar el Betis, que no va donar senyals de vida en atac fins passats 20 minuts. Va ser, això sí, amb la reclamació d'un penal de Marcelo a Castro i el que va seguir ja no va ser tan vistós ni tan positiu per al tècnic blanc, que va comprovar com el seu equip es partia amb facilitat i començava a donar opcions a un Betis cada vegada més desimbolt.

Notícies relacionades

TRANQUIL·LITAT / La calma va tornar al Bernabéu amb un golàs de James de falta (m. 39) i Navas va evitar que la intranquil·litat rebrotés abans del descans amb una reacció felina davant  Castro. A la represa, Benzema i de nou James van tancar la vetllada. El francès va rematar a gol una passada de Bale des de la dreta després d'una gran jugada (m. 47) i el colombià va tornar a lluir-se amb una xilena impecable després del control d'un xut de Kroos que li surt elevat (m. 50).

A la festa s'hi va sumar definitivament Navas, que va parar a Castro un penal de Varane sobre Molina. Milers d'aficionats van cridar «Keylor, Keylor» i Florentino s'ho pensa. Ramos va enviar després la pilota al pal amb una altra xilena i Bale va marcar el cinquè amb un xutàs (m. 88).