Els errors més 'sonats' amb l'himne espanyol en l'esport

Contador, Lorenzo i els equips nacionals de tennis, waterpolo, handbol i voleibol també van sentir versions errònies

1
Es llegeix en minuts

L'error en l'himne espanyol que ha sonat en honor de Carolina Marín després de revalidar aquest diumenge la corona mundial a la final del Campionat del Món de Bàdminton, disputat a Jakarta, no ha sigut el primer que s'ha produït en el món de l'esport

Alguns dels casos més sonats s'han donat en el ciclisme, amb Alberto Contador al podi en dues ocasions, en el motociclisme, amb Jorge Lorenzo, i a la Copa Davis del 2003, disputada a Melbourne.

ALBERTO CONTADOR va escoltar l'himne danès des de dalt del podi del Tour del 2009. Dos anys després, el 2011, el ciclista va ser honrat al Giro d'Itàlia amb la mateixa versió de l'himne espanyol que ha escoltat Carolina Marín, l'escrit per José María Pemán a petició del Primo de Rivera i utilitzat després de la Guerra Civil durant el franquisme.

JORGE LORENZO, davant les rialles de Valentino Rossi, va escoltar l'himne italià des de dalt del podi després d'imposar-se en la carrera del MotoGP celebrada al circuit de Laguna Seca.

L'EQUIP ESPANYOL DE LA COPA DAVIS es va endur una bona sorpresa quan, el 2003, va sonar l'himne de Riego de la Segona República, que va interpretar James Morrison amb la seva trompeta.

ALTRES ERRORS. Després de la victòria d'Espanya davant Iugoslàvia al Mundial del Japó disputat el 2001, la tecnologia va fer una mala passada a la selecció espanyola de waterpolo: un error va impedir que sonés l'himne espanyol i els jugadors van cantar 'a cappella' l'himne, taral·lejant-lo.

Notícies relacionades

En un altre mundial, el disputat al Caire el 1999 per la selecció espanyola d'handbol, els jugadors van escoltar amb sorpresa l'himne del Marroc. Jesús López Ricondo, president de la Federació espanyola en aquell moment, va saltar enfadat a la pista però no va aconseguir que se solucionés l'error.

El mateix 1999, en un partit entre el Canadà i Espanya de la Lliga Mundial de voleibol, els organitzadors van oblidar l'himne espanyol. Uns regals posteriors van intentar arreglar l'error.

Temes:

Himnes Símbols