Carolina Marín revalida la corona mundial a Jakarta

La jugadora de Huelva tomba l'índia Nehwal en una final extraordinària (21-16, 21-19)

Carolina Marín imita la mossegada a la medalla del seu ídol Rafael Nadal, aquest diumenge, a Jakarta, després de guanyar el Mundial per segona vegada consecutiva.

Carolina Marín imita la mossegada a la medalla del seu ídol Rafael Nadal, aquest diumenge, a Jakarta, després de guanyar el Mundial per segona vegada consecutiva. / AFP / ADEK BERRY

1
Es llegeix en minuts
RAÚL PANIAGUA / BARCELONA

Amb ràbia, agressivitat, talent i tot el cor del món, Carolina Marín, de 22 anys, s'ha proclamat campiona mundial per segon any consecutiu. Va conquistar la corona el 2014 a Copenhaguen i aquest diumenge ha repetit proesa contra l'índia Saina Nehwal (21-16, 21-19) en el torneig disputat a Jakarta (Indonèsia). Com el seu ídol Rafa Nadal, l'estrella de Huelva ha tornat a mossegar la medalla de l'èxit.

En només tres anys Carolina ha passat de ser una promesa a convertir-se en una estrella mundial indiscutible, un referent absolut a l'Àsia, on l'adoren. Va perdre en els Jocs Olímpics de Londres en primera ronda el 2012, va guanyar l'Europeu del 2013, el Mundial del 2014 i ha repetit en el del 2015. Només li falta una medalla olímpica, que hauria d'arribar l'any que ve a Rio de Janeiro.

EL MILLOR DUEL POSSIBLE

Carolina segueix escrivint pàgines de glòria en el bàdminton. És l'única jugadora d'origen no asiàtic entre les 20 primeres del món i la primera europea bicampiona del món. Abans només ho havien aconseguit tres xineses. "Estic molt contenta, vull agrair al públic el seu suport. Aquí em sento com a casa. M'he entrenat molt per arribar fins aquí i he superat moments durs", ha assegurat l'estrella, coberta per la bandera d'Espanya.

Notícies relacionades

No hi havia millor final possible. La número u, Carolina, contra la número dos, l'índia Saina Nehwal. En el primer set, l'andalusa ha sigut molt més agressiva i letal a la xarxa. S'ha emportat la primera mànega per 21-16 encara que l'asiàtica ha estat molt fina amb les peticions de l''ull del falcó'. En el segon set, Nehwal ha reaccionat i ha començat guanyant 6-12, però amb set punts seguits Carolina ha remuntat i s'ha acabat enduent la victòria final.

HIMNE ESPANYOL AMB LLETRA

L'anècdota ha tingut lloc en la celebració final al podi, on han estat presents les quatre semifinalistes. Al calaix més alt, Carolina Marín somreia mentre l'organització posava l'himne d'Espanya amb lletra, un error que la bicampiona s'ha pres amb humor.