FUTBOL INTERNACIONAL

Platini anuncia la seva candidatura a la presidència de la FIFA

"És una decisió molt personal, presa amb molta cautela, en què he sospesat el futur del futbol i el meu", ha argumentat a través d'un comunicat

Michel Platini i Joseph Blatter, el 29 de maig, durant un congrés de la FIFA a Zuric.

Michel Platini i Joseph Blatter, el 29 de maig, durant un congrés de la FIFA a Zuric. / EFE / PATRICK B. KRAEMER

1
Es llegeix en minuts

Es rumorejava des de fa setmanes i finalment ho ha fet oficial. Michel Platini, president de la UEFA, ha anunciat aquest dimecres la seva candidatura a les eleccions a la presidència de la FIFA, que tindran lloc en el congrés extraordinari de Zuric el pròxim 26 de febrer. "És una decisió molt personal, presa amb molta cautela, en què he sospesat el futur del futbol i el meu propi", ha explicat a través d'un comunicat.

Notícies relacionades

President del màxim organisme del futbol europeu des de l'any 2007, l'exfutbolista francès aspira a succeir el suís Joseph Blatter, que va decidir anunciar la seva renúncia al càrrec uns dies després de ser reelegit després dels últims escàndols de corrupció dintre de la FIFA i que van marcar l'últim congrés. De 60 anys, Platini va ser al principi un dels fidels suports de Blatter, però en els últims anys se'n ha distanciat fins a convertir-se en un dels seus detractors. El 2011, li va brindar el seu suport en les eleccions presidencials amb la promesa que seria el seu últim mandat i després es va sentir decebut quan el suís no va complir la seva paraula.

En aquestes últimes setmanes ha estat sondejant les diferents confederacions i segons sembla compta amb el suport de quatre d'elles (sobre sis), a excepció de l'Àfrica (CAF) i d'Oceania (OCF). Dimarts, en el que molts van veure complicitat amb els votants d'Amèrica, Platini es va comprometre a recolzar la Copa Amèrica Centenari, que es disputarà el juny del 2016 i se solaparà amb l'Eurocopa de França, que es jugarà entre el 10 de juny i el 10 de juliol.

Temes:

FIFA