EL TORNEIG DE tennis D'HAMBURG

Nadal retorna amb una remuntada contra Verdasco

«Sóc feliç per com he reaccionat», diu al guanyar 3-6, 6-1 i 6-1

Nadal, concentrat, durant el seu enfrontament amb Verdasco, ahir a Hamburg.

Nadal, concentrat, durant el seu enfrontament amb Verdasco, ahir a Hamburg. / EFE / DANIEL BOCKWOLDT

1
Es llegeix en minuts
JAUME PUJOL-GALCERAN
BARCELONA

Retorn i victòria. Després de 25 dies fora del circuit per haver perdut en la segona ronda de Wimbledon, Rafael Nadal va guanyar Fernando Verdasco per 3-6, 6-1 i

6-1 en el seu retorn a les pistes a Hamburg. A l'actual número 10 mundial li va costar trobar el bon ritme davant un rival que l'havia guanyat els dos últims cops que s'havien enfrontat (Madrid 2012 i Miami 2015) i que ahir, de sortida, li va prendre el primer set.

La reacció de Nadal va ser fulminant per imposar un joc més agressiu amb més profunditat de cops i d'angulacions i deixar guanyar tan sols dos jocs més a Verdasco en un partit que es va jugar sota el sostre de la central d'Hamburg per la pluja que va complicar la jornada. «És una victòria molt important, per haver remuntat el partit. Sóc feliç per la manera com he reaccionat», va valorar Nadal, que buscarà demà una plaça per a quarts contra el txec Jiri Vesely o l'alemany Andreas Haider-Maurer.

EL REPTE DE LA COPA MASTERS / Nadal ha tornat a Hamburg després de set anys, quan va guanyar el títol del 2008 davant el suís Roger Federer, i abans d'iniciar la gira americana de ciment per jugar a Mont-real, Cincinnati i l'Open dels EUA, on l'any passat no va poder anar per lesió. L'exnúmero 1 busca els màxims punts possibles (el campió d'Hamburg en rep 500) en el seu repte d'entrar a la Copa Masters de Londres. Nadal, desè del món ara, no defensa punts fins a finals d'any. En aquesta temporada només ha aconseguit fins al moment dos títols menors (Buenos Aires i Stuttgart).

Notícies relacionades

A més de Nadal també va superar la primera ronda Tommy Robredo, que va vèncer Andreas Zverev per

6-7 (3-7), 6-4 i 6-2, i el jove mallorquí Jaume Antoni Munar, convidat per l'organització a petició de Nadal, que va aprofitar la retirada de Guillermo García-López per lesió, quan el manxec dominava 2-1.