ANÀLISI

Sense temps a perdre

Bartomeu prendrà avui possessió amb canvis a la junta, viatjarà als EUA i renovarà l'estructura esportiva

2
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ / DAVID TORRAS / BARCELONA

Potser a ell no li farà aquesta sensació, però Josep Maria Bartomeu s'hauria de sentir aquesta tarda més president que mai. La legitimitat que li han donat els 25.823 vots quedarà reforçada amb un acte simple però d'enorme valor simbòlic i formal: la proclamació com a president i la presa de possessió. Amb la força que dóna una majoria a les urnes, Bartomeu ha enterrat els retrets per ocupar el buit que va deixar Rosell d'un dia per l'altre i ha desactivat els seus rivals empès per la bandera del triplet.

El 2010, Rosell va escombrar el laportisme(Ferrer) sense Laporta i el 2015 Bartomeu ha arrasat el laportisme amb Laporta. Ara, a la intensa i llarga campanya li seguiran dies també frenètics, que s'inicien avui amb la primera reunió oficial de la junta. Ahir ja hi va haver una primera trobada en un hotel per començar a perfilar els temes més urgents. Malgrat que només hi ha quatre canvis en relació amb l'anterior, sí que hi haurà moviment de cadires. Alguns d'obligats, com el de Susana Monje, que s'encarregarà de l'àrea econòmica per la marxa de Javier Faus. D'altres, per qüestió de confiança, com l'ascens de Jordi Cardoner, que ja ha tingut un gran protagonisme.

I sense temps a perdre, volarà als Estats Units per incorporar-se a la gira de l'equip acompanyat del director general, Nacho Mestre, i algun directiu. És probable que al seu costat també hi viatgi una figura nova, el secretari tècnic, el nom del qual ha mantingut ocult durant les eleccions, que així tindria el primer contacte amb Luis Enrique. L'exjugador Robert Fernández apareix com el gran candidat. Però aquesta funció no tindrà el pes del director esportiu, com en l'etapa de Zubizarreta. Albert Soler continua com a director d'esports professionals, una funció que fins i tot l'ha portat a negociar fitxatges.

Notícies relacionades

PEDRO I GERARD LÓPEZ / Amb la plantilla tancada, deixant enrere els contactes per Pogba motivats més per qüestions electorals, que també va utilitzar Laporta, que pel desig de fer-lo efectiu ara (l'opció de bloquejar-lo fins a la temporada que ve no està garantida), l'únic cas per resoldre és el de Pedro. El United de Van Gaal licita ara amb més força que el Chelsea i la continuïtat del jugador, amb una clàusula de 30 milions, està en l'aire. Luis Enrique preferiria que es quedés, però Pedro dubta més que mai.

Una altra de les àrees on hi haurà moviment serà el futbol base, que es dividirà entre el filial i els dos juvenils, i la resta de les categories. El tècnic del Barça B, després de l'acomiadament de Vinyals pel descens, serà Gerard López. Aquesta parcel·la estarà supervisada per Pep Segura, un altre fitxatge nou, mentre que de cadets cap avall serà responsabilitat de Jordi Roura i Aureli Altimira.