Laporta: «No em rendeixo, jo no abandono mai»

L'aspirant felicita Bartomeu però lamenta que s'esculli «un president processat»

L’expresident del Barça agraeix tot el suport rebut durant la campanya i felicita Bartomeu, el guanyador. / ATLAS

2
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ
BARCELONA

Ala tercera frase va arribar la felicitació per al vencedor. En les dues anteriors, un tocat Joan Laporta va agrair el vot dels socis que havien apostat per la seva candidatura i també l'esforç de la gent del seu equip, que ho van donar tot fins a la jornada d'ahir. Potser conscients que les coses pintaven malament. Finalment, va arribar el reconeixement per a Bartomeu: «Felicito el guanyador».

I sense pausa, va començar a fer oposició sense embuts: «Vull deixar clar que hi ha dos models de club molt evidents. Nosaltres hem intentat evitar que el club tingui un president processat, que l'entitat estigui en mans de Qatar i que es deixi de destrossar La Masia com s'està fent, però s'ha d'acceptar el resultat encara que estem als antípodes del model guanyador». Laporta, que va esperar fins al 50% de l'escrutini per donar la seva opinió i va marxar a casa quan apareixien les dades del 75%, va admetre que la campanya no havia sigut «fàcil» i va apuntar una altra dada que havia jugat en contra seu: «No hi ha hagut prou debats, però no hi ha excuses. Es pot guanyar o perdre», va sentenciar recorrent al tòpic.

«Seguirem sense compartir el model de club que ha sortit vencedor i segueixo convençut que el que necessita el Barça és el que proposàvem. No canviaré d'opinió». Aferrat a aquesta convicció, Laporta va deixar anar una sentència en anglès quan li van preguntar si aquesta derrota suposa la seva desaparició del panorama blaugrana de cara a futures conteses a les urnes. «No surrender. Never give up», va deixar anar somrient, qui sap si desafiador. És a dir: «No em rendeixo, jo no abandono mai».

UN CLUB PARTIT / Igual de tocat estava Agustí Benedito. Les perspectives optimistes que li donaven els bons resultats del 2010, quan va obtenir un inesperat segon lloc amb poc més de 8.000 vots (3.386 ara), van quedar ahir a la nit escampades ja amb els resultats del sondeig de TV-3.

Per l'aspirant, però, més dur que la derrota era la bipolarització en què està immers el club. «S'ha de respectar la decisió dels socis, però veiem que han optat per seguir amb la rivalitat entre els rosellistes, ara de Bartomeu, i laportistes.  Pensàvem que se superaria aquesta bipolarització, però no és així. El club està partit per la meitat, però no renunciarem a la nostra manera de veure el Barcelona. No deixarem de somiar en un Barça en què no hi hagi aquestes guerres. Em sembla que ens aboquem a una època en què no tindrem gaire pau en un futur».

Notícies relacionades

Benedito, que igual que Toni Freixa va felicitar personalment el guanyador, va sentenciar finalment: «Seguirem construint barcelonisme», deixant oberta la porta a seguir optant en futur a presidir l'entitat blaugrana.

Freixa, malgrat els escassos suports obtinguts, va valorar l'experiència adquirida de cara als comicis del 2021, si tot va bé. «Hem après que unes eleccions no es guanyen en dues setmanes. Aquesta experiència ens servirà», va sentenciar l'exportaveu, feliç per la campanya portada a terme. «Ha sigut constructiva i amb idees. Som gent de futbol i sabem guanyar i perdre». No obstant, va lamentar que l'entitat no pugui superar la guerra dels ismes.