FUTBOL INTERNACIONAL

Van Gaal: "Valdés no segueix la nostra filosofia i serà venut"

El tècnic del United revela que l'exporter blaugrana es va negar a jugar "al segon equip" la temporada passada

El meta demana "respecte" a través de les xarxes socials i desmenteix l'entrenador holandès

Víctor Valdés, durant un partit amb el Manchester United el maig passat.

Víctor Valdés, durant un partit amb el Manchester United el maig passat. / REUTERS / JASON CAIRNDUFF

1
Es llegeix en minuts

Víctor Valdés no té futur al Manchester United. Els seus dies a Old Trafford estan comptats. Així ho ha revelat aquest dimecres (matinada de dijous a Espanya) Louis van Gaal, el tècnic del club anglès, el mateix que li va donar la seva primera oportunitat al Camp Nou i també li va obrir les portes d'Anglaterra després que el porter es fes una greu lesió de genoll poc abans d'anar-se'n del Barça per voluntat pròpia.

"Valdés no ha viatjat als Estats Units per no seguir la nostra filosofia", ha explicat l'entrenador holandès per justificar la seva decisió d'obligar el meta a quedar-se a Anglaterra al no incloure'l a la llista de 26 jugadors que són al país nord-americà fent la pretemporada, que inclou, precisament, un partit contra el Barça de Luis Enrique. "Va rebutjar jugar la temporada passada un partit amb el segon equip del United. Serà venut", ha afegit amb contundència Van Gaal.

Notícies relacionades

"És una gran decepció, és una llàstima. Li vam donar l'oportunitat de rehabilitar-se amb nosaltres, li vam donar un contracte, li vam donar la possibilitat de jugar…", ha lamentat l'entrenador holandès, que no entén l'actitud del porter. Precisament, va ser amb Van Gaal amb qui  també va xocar Valdés als seus inicis al Barça (el va fer debutar el 2002) quan es va negar a jugar al filial blaugrana. Llavors va estar dos dies desaparegut sense anar als entrenaments del Barça B, cosa que li va costar en el seu moment la reprimenda del tècnic. Va passar a Barcelona, en l'inici de la seva carrera, i s'ha repetit pràcticament el mateix a Anglaterra.

Als seus 33 anys, i després de patir una greu lesióValdés ha de començar a fer les maletes per deixar el United. Al gener va firmar un contracte de 18 mesos amb el club anglès. Però no el complirà. "Quan un no està disposat a seguir els principis de la filosofia, només hi ha un camí i és estar a fora", ha assegurat Van Gaal. El meta estudia ara alguna oferta, entre elles la del València, que busca porter arran de la greu lesió al genoll dret que es va fer al maig Diego Alves, que li va impedir participar en la Copa Amèrica amb el Brasil i el tindrà sis mesos de baixa com a mínim.