Les eleccions del Barça

Elefants i formiguetes

Seguiment FCB es cola en el pòquer dels quatre pesos pesants de les eleccions

2
Es llegeix en minuts
ROGER PASCUAL
BARCELONA

Fa 12 anys arribaven tots junts al Camp Nou per entregar 5.145 firmes. Ahir van tornar a entregar capses plenes de suports a les oficines del club, però aquesta vegada per separat. Josep Maria Bartomeu, Joan Laporta, Agustí Benedito i Toni Freixa, aquells joves que van aprofitar l'impuls de l'Elefant Blau per assaltar el mausoleu nuñista, són des d'ahir rivals oficials en el joc pel tron del rei d'Europa.

Quan van accedir al club el 2003, van prometre donar els millors anys de la seva vida al Barça. Avui els cabells els aguanten a tots igual, amb algun de blanc i amb algun quilo més, però segueixen amb les mateixes ganes i energia de tornar a la llotja del club.

Capses, crits i somriures

En una tarda tan caldejada com aquesta precampanya, van anar desfilant per l'Auditori per entregar les capses que contenien els seus suports. Laporta, el més matiner, no escatimava carisma i es mostrava confiat d'imposar-se als seus antics vicepresidents. Darrere seu van anar passant per l'alfombra vermella els seus vells amics. Bartomeu va arribar lluint el millor somriure, amb la seguretat que li brindava sortir des de la pole. El sempre loquaç Benedito, membre fundador de l'Elefant Blau juntament amb Laporta, va arribar entre crits de «president» mentre Bartomeu acabava la seva compareixença davant els mitjans. Frei-xa va ser l'últim del pòquer de pesos pesants a trepitjar les oficines.

Notícies relacionades

Però al Barça d'elefants també hi ha lloc per a formiguetes. «Les formigues també existeixen. M'heu deixat sol. Porto el suport d'11 amics», es lamentava Ferran Estrada. Sense l'acordió amb què amenitza els àpats al restaurant Salamanca, però amb la mateixa gràcia i la característica barretina va tornar a dibuixar, com fa en totes les eleccions, la nota divertida.

Però aquesta vegada no ha sigut l'únic animador de la precampanya. La feina de formigueta va permetre també a Seguiment FCB colar-se en la festa dels Elefants. «Mai una candidatura popular ho havia aconseguit. Dijous només teníem 900 firmes. El nostre objectiu, la grada d'animació i l'agència de viatges», va comentar Joan Batiste, portaveu de la llista menys convencional. Les bermudes i les samarretes del Barça xocaven amb les americanes i camises dels rivals. Els seus càntics i riallades contrastaven amb la tristesa de Jordi Majó, que va quedar lluny del tall. «Hem jugat un bon partit però hem perdut. S'ha de saber perdre», va reconèixer. Ara comença el partit de debò. Bartomeu ha guanyat l'anada però la resta espera forçar algun error perquè hi hagi partit.