Pogba, per ara una foto

El club blaugrana aconsegueix del Juventus un pacte perquè no vengui l'interior francès fins al 2016 i nega haver avançat una paga i senyal del futur fitxatge

2
Es llegeix en minuts
JOAN DOMÈNECH / BARCELONA

Des del cèlebre viatge de Joan Gaspart a Londres per contractar Overmars i Petit el 2000 -cèlebre per la  publicitat que va tenir, per com va sortir de cara l'operació i per fins a quin punt van ser poc productius els jugadors- no s'havia vist una escenificació similar en un fitxatge. Que ni tan sols ha sigut fitxat. Només bloquejat. Una nova modalitat negociadora per gestionar temps, espais, voluntats, diners i plantilles.

El Barça va aconseguir ahir que Paul Pogba segueixi al Juventus fins a l'estiu del 2016. Encara que el futbolista ja hi estigués obligat per contracte. Els emissaris blaugrana van aconseguir paralitzar la marxa de l'internacional francès i que la Juve renunciés a traspassar-lo al Manchester City, al Reial Madrid o al París Saint-Germain, altres pretendents del producte estrella del mercat, perquè al Barça ara no li va bé anar de compres: l'hi impedeix la prohibició de fitxar de la FIFA -càstig que va esquivar per comprar Aleix Vidal- i el club no té president fins al 18 de juliol avançada la nit.

Gaspart va volar a Londres envoltat de periodistes i fotògrafs, amb el taló dels 10.000 milions de pessetes que havia firmat Florentino Pérez per emportar-se Luís Figo, i el barcelonisme va veure ahir la imatge del bloqueig a Pogba. Sense Pogba. Va veure Ariedo Braida, assessor internacional de fitxatges, i Albert Soler, director d'esports professionals del Barça, dos fitxatges de Josep Maria Bartomeu però formalment executius blaugrana, posant amb Beppe Marotta, director general esportiu del Juventus, i Fabio Paratici, el director esportiu, en un elegant saló a Milà, el lloc on es van trobar.

Gaspart va tornar amb un acord i Braida i Soler, amb un altre. Overmars i Petit van aparèixer al cap d'uns dies i Pogba trigarà un any. Fora que el futur president viatgi a final de mes perquè Pogba surti a la pròxima foto, amb un bolígraf i el contracte a sobre de la taula.

Notícies relacionades

Al Barça l'acord amb el Juventus li ha sortit gratis. La Juve no ha exigit res a canvi. Ni una compensació per negar-se a negociar amb tercers, ni una paga i senyal del compromís futur. «No hem parlat res de diners», va assegurar una font blaugrana. «Hem rebut una oferta de 80 milions però puc afirmar que Pogba no es ven», va indicar Marotta, segons el diari italià La Gazzetta dello Sport.

El Juventus no va demanar la contraprestació perquè ja li convé guanyar temps amb Pogba. Ha perdut Andrea Pirlo (té un peu al New York City), Carlitos Tévez (va al Boca Juniors) i tem per la continuïtat del xilè Arturo Vidal. Perdre el quart titular de la final de la Champions de Berlín seria una pèrdua que no seria assumible ni amb diners.

Temes:

Futbol