Copa Amèrica

Jara s'acomiada de la Copa Amèrica per haver ficat el dit al cul a Cavani

La Conmebol ha sancionat el xilè amb tres partits per provocar el davanter uruguaià

El defensa xilè Gonzalo Jara li fica un dit al cul al davanter uruguaià Edison Cavani durant el partit Xile-Uruguai, en quarts de la Copa  Amèrica 2015. / KIKO HUESCA / VÍDEO: YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts
ABEL GILBERT / BUENOS AIRES

Hores abans del partit que jugaran avui Xile i Perú per la semifinal de la Copa Amèrica, la Confederació Sud-americana de Futbol (Conmebol) ha decidit finalment suspendre amb tres partits Gonzalo Jara per haver-li posat el dit a l'anus a l'uruguaià Edinson Cavani. Durant el partit de quarts de final, Cavani havia reaccionat aïrat davant la provocació del xilè i va ser expulsat. L'Associació Uruguaiana de Futbol (AUF) va denunciar els fets i la Conmebol ha actuat d'ofici. La Federació de Futbol de Xile ha dit que encara que lamenta la sanció serà acatada. 

L'Uruguai va perdre 1-0 el partit amb un gol encaixat quan ja eren 10 homes sobre el terreny de joc.

Jara es converteix en el tercer futbolista que s'acomiada del certamen per sancions disciplinàries: els primers van ser Neymar i Bacca.

“Si es genera l'antecedent d'una suspensió d'ofici per una denúncia post partit, segurament tothom hi recorrerà”, va dir en roda de premsa l'entrenador de Xile, l'argentí Jorge Sampaoli. “Estem buscant algunes alternatives d'home per home, sistemàtiques, sabent que Gonzalo estava jugant una Copa extraordinària i avui no el podem tenir", va afegir.

Sanpaoli va recordar que l'incident va tenir lloc enmig d'un partit jugat al límit del reglament. “Hi va haver un rival que va proposar no jugar, va fer un partit aspre per a nosaltres. Només van tenir el 20% i van generar molta fricció”.

El directiu de l'AUF Alejandro Balbi va dir que amb la seva mesura, la Conmebol "de fet” reconeix que hi va haver “un atenuant a la conducta de Cavani”. L'expulsió del davanter del PSG s'ha convertit en un assumpte polític: fins i tot l'expresident uruguaià José Mujica ha aixecat la veu. “L'Uruguai és un país amb un futbol meravellós, però que no incideix en els centres de decisió mundial. Els drets de televisió (del futbol d'aquell país) valen molt poc. Per això ens massacren”, va dir. 

Notícies relacionades

Segons l'entrenador del Perú, el també argentí Ricardo Gareca, Xile té jugadors de jerarquia per substituir Jara.