FUTBOL. ELECCIONS AL BARÇA

Laporta afirma que Cruyff està «molt implicat» en el seu projecte

Bartomeu revela que es fitxarà «un altre jugador» seguint les ordres de Luis Enrique

2
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ / BARCELONA

En el seu primer acte de campanya fora de la seu electoral, Joan Laporta va anar ahir a Santa Coloma de Gramenet per visitar la penya  Johan per la gran amistat que va establir al seu dia amb Martín Martínez, el president fundador que va morir ja fa sis anys després d'una llarga malaltia. I allà va recordar que, malgrat que Cruyff no ha anunciat encara públicament que entra en campanya, sí que en té l'aval. «Vaig estar divendres amb ell en un casament a Sitges i està  motivat, amb idees, com sempre, i moltes ganes de fer coses», va subratllar Laporta, recalcant que l'exentrenador del Barça, l'arquitecte del dream team, està «molt implicat» en el seu projecte.

Pel precandidat «és un privilegi» tenir Cruyff al seu costat. Com presumeix també de tenir l'aval de Pep Guardiola, l'actual tècnic del Ba-yern Munic. Com té, a més, el de Manel Estiarte, home de confiança del tècnic, tant al Barça com a Alemanya, que va visitar ahir la seu laportista al carrer de Provença de Barcelona per donar amb la seva firma suport a la candidatura. «Estic molt satisfet que el Pep em donés el seu suport. Si pogués, segur que em votaria», va recordar Laporta.

BARTO, SENSE NOMS ENCARA / Mentre l'expresident del Barcelona inicia la campanya per Catalunya, Bartomeu ja fa un parell de dies que assisteix a actes. Debats, sopars, xerrades... Tot format és bo per conquistar la confiança del soci i recol·lectar com més aviat millor les 2.534 firmes necessàries per convertir-se en candidat oficial. «No sé quantes n'hem recollit, però veig el soci francament content pel carrer i amb moltes ganes que continuem al club», va manifestar Bartomeu sense voler anunciar, com així sembla, que ja ha arribat a aquesta xifra.

Notícies relacionades

De moment, l'últim expresident del Barça no ha donat cap nom potent que avali el seu projecte. A diferència de Laporta, que ha recorregut al teixit emocional del barcelonisme (Abidal, Alexanko, Masip, Norris, Grimau, Esteller i Javi Rodríguez, per al futbol sala, l'últim a unir-s'hi), Barto té un altre pla. Ahir, per exemple, es va limitar a informar que Manel Vich, l'històric locutor del Camp Nou, li va donar la firma en una carpa de Barcelona.

EL PLA DEL TÈCNIC / En la seva estratègia electoral, Bartomeu eludeix el soroll. Ni tan sols quan els altres precandidats acusen la junta gestora de prendre decisions (vendre Deulofeu, fer fora Vinyals) que no li corresponen. Tot sota el pla que va deixar escrit Luis Enrique abans d'anar-se'n de vacances. «Ell sap el que vol i el que necessita. I el club no es paralitza pel procés electoral i està fent els deures», sosté Bartomeu. «Tenim un equip molt solvent. Però, a més a més d'Aleix Vidal, el Barça incorporarà un altre jugador», va anunciar l'expresident. Pogba és, sens dubte, el futbolista escollit.