Copa Amèrica

Sense Neymar, el Brasil va guanyar 2-1 Veneçuela, i s'enfrontarà al Paraguai en la segona fase

L'Argentina de Messi jugarà amb Colòmbia, mentre que Xile ho farà amb l'Uruguai i Bolívia amb el Perú

Thiago Silva celebra amb el seu company Robinho el gol marcat davant la selecció veneçolana a la Copa Amèrica.

Thiago Silva celebra amb el seu company Robinho el gol marcat davant la selecció veneçolana a la Copa Amèrica. / EFE / FELIPE TRUEBA

2
Es llegeix en minuts
ABEL GILBERT / BUENOS AIRES

L'hi dediquem a ell. Hem hagut de jugar d'una manera més col·lectiva per la seva absència”ha dit Thiago Silva sobre Neymar. El Brasil ha derrotat 2-1 Veneçuela i ha quedat primer al Grup C de la Copa Amèrica. Jugarà dissabte que ve amb el Paraguai. L'eliminació dels veneçolans li ha obert les portes a la segona ronda a una Colòmbia per ara deslluïda, que va empatar sense gols amb el Perú i depenia del que fessin els brasilers. Els cafeters s'enfrontaran divendres que ve amb l'Argentina, que també, de moment, està en deute.

En una Santiago de Xile a un pas de l'emergència ambiental, la primera en 16 anys, per l'alt nivell de contaminació, el Brasil ha guanyat un rival que ha lluitat fins al final. Neymar ha sigut un dels espectadors a l'Estadi Nacional. L'ha reemplaçat Robinho, el jugador del Santos, i dels seus peus ha nascut la jugada amb què s'ha obert el marcador. El seu xutr des del córner ha estat aprofitat per Thiago Silva per posar les coses 1-0. Als 51 minuts, Roberto Firmino ha ampliat les diferències. Quan faltaven sis minuts per acabar el partit, ha arribat el descompte de Miku.

Veneçuela ha sortit desesperadament a buscar l'empat en el poc temps que li quedava. A Miku se li ha escapat el gol quan anaven dos minuts de descompte: el seu cap no ha arribat a per empènyer la pilota sobre la línia. Hauria sigut l'empat i Colòmbia es quedava fora de la Copa. 

"És una Copa Amèrica difícil i igualada, qualsevol pot guanyar a qualsevol", va dir Dunga, l'entrenador de la 'canarinha'. Sobre el gran absent del partit va assenyalar: "La de Neymar és una gran pèrdua per a qualsevol equip del món i també per a nosaltres. Però el Brasil no depèn d'un jugador. Els que han jugat davant Veneçuela ho han fet bé. Només ens han complicat amb algunes pilotes aèries. Robinho ha entrat molt bé però jo no li demano que faci de Neymar. Ell fa de Robinho i Neymar fa de Neymar quan juga. Són diferents”.

Notícies relacionades

"Si volem guanyar alguna cosa hem de treballar més, avui no hem jugat bé", ha assenyalat James Rodríguez, una mica fastiguejat per l'empat amb el Perú que, per diferència de gol al Grup C, jugarà dijous contra Bolívia. L'entrenador colombià, l'argentí José Pékerman ha demanat calma: “Hem d'estar tranquils pel que ve. Hem merescut el triomf. Hem d'esperar a veure què passa, hem fet un gran esforç per guanyar el partit. Hem de recolzar aquest grup de jugadors”.

Excepte Xile, que dimecres mesurarà l'abast de les seves aspiracions amb Uruguai, els altres seleccionats que han passat a la segona fase del certamen han sigut blanc de les crítiques de la premsa en els seus respectius països.