De la festa al funeral

«Ha sigut una desgràcia però ens queda el 'play-off' i lluitarem a mort», anima Carles Puigdemont, alcalde de Girona

2
FERRAN COSCULLUELA / GIRONA

Incredibilitat, indignació, ràbia, desolació, llàgrimes, ira, estupefacció. Falten paraules per descriure l'estat d'ànim dels seguidors del Girona després d'un dels partits més funestos de la seva història. Una decepció a la qual l'entrenador Pablo Machín no va posar pal·liatius. «El vestidor està enfonsat, perquè hem perdut l'oportunitat de la nostra vida. Era una autèntica final», va lamentar el tècnic al final del partit.

El Girona va tocar la Primera Divisió durant 45 minuts, el temps que va anar davant del Lugo en el marcador. El gol de Sandaza en el minut 44 va fer somiar l'afició de l'equip com no ho havia fet mai. Crits, càntics, abraçades, un desplegament d'eufòria que va posar fi a molts minuts d'angoixa i patiment. «¡Que voti Montilivi, que voti Montilivi!», tronava l'estadi. El Lugo amb prou feines havia arribat a porteria i semblava que tot estava encarrilat.

La batucada hondurenya Giro K'Trans, que tota la temporada ha estat donant suport a l'equip, feia sonar els seus instruments de percussió, Isidro Alcalde, de la Penya Immortal, recordava que el Girona s'havia enfrontat cinc vegades al Lugo i l'havia vençut en tots els partits, en dues ocasions amb golejada. La festa ja estava servida i la il·lusió desbordava les grades. Però tot es va ensorrar en els minuts finals de la segona part. Un abisme es va obrir als peus de l'afició. Un descens als inferns que una part del públic no es va prendre gens bé.

«I tant que entenc el que senten els aficionats. Pensaven que ja tenien una cosa a la mà i l'han perdut, però la culpa no és nostra, la culpa és del Girona, perquè els ha superat la pressió i no han marcat més gols», va afirmar l'entrenador del Lugo, Quique Setién, que va negar que el seu equip hagués rebut cap prima en aquest partit.

El tècnic del Girona no va parlar de primes, però sí que va deixar clar que la derrota del Betis al seu camp 0-3 contra l'Sporting (que ha pres als blanc-i-vermells la segona posició a la taula) era per ell incomprensible. «Hi ha moltes persones que haurien de posar-se vermelles. Crida molt l'atenció que una gran part de la temporada s'actuï d'una manera i en l'últim partit s'actuï d'una altra», va afirmar en referència a l'àmplia derrota del líder al seu camp.

Una frustració que va portar una part de l'afició a increpar i assetjar l'autocar del Lugo, custodiat pels Mossos, que va marxar del camp a les 10 de la nit, sense més incidents. «Hi ha raons del futbol que l'esport no entén. Ha sigut una desgràcia, però ens queda el play off i lluitarem a mort», va animar l'alcalde gironí, Carles Puigdemont. Una derrota dura que a Girona no oblidaran mai.