El Rei impulsa a Tarragona els Jocs Mediterranis del 2017

Felip VI assisteix a la constitució del Comitè d'Honor de l'organització i destaca "el compromís, la unitat i el sentit de la responsabilitat" dels espanyols

El rei Felip VI, acompanyat d’autoritats, visita les instal·lacions de Tarragona.

El rei Felip VI, acompanyat d’autoritats, visita les instal·lacions de Tarragona. / EFE / JAUME SELLART

1
Es llegeix en minuts
RAFAEL MORALES / TARRAGONA

Felip VI ha donat el reconeixement definitiu a l'organització dels Jocs Mediterranis que se celebraran a Tarragona el 2017. El rei ha assistit aquest dilluns a l'acte de constitució del Comitè d'Honor dels Jocs que s'ha celebrat al teatre Tarragona i del qual n'ha acceptat la presidència, que ha col·lapsat el centre de la ciutat.

Notícies relacionades

"La constitució del Comitè d'Honor permet posar en relleu el compromís, la unitat i el sentit de la responsabilitat que caracteritza els espanyols cada vegada que, com a país, afrontem el repte d'organitzar un esdeveniment de gran rellevància internacional", ha dit el rei durant el discurs que ha pronunciat davant d'un auditori ple de públic i autoritats. L'alcalde de Tarragona, Josep Félix Ballesteros, ha presidit l'acte en què el ministre de Sanitat, Alfonso Alonso, ha representat el Govern de Mariano Rajoy; i el conseller de Presidència, Francesc Homs, el d'Artur Mas.

A l'acte, també hi han assistit les autoritats locals i els alcaldes de la majoria de les 16 poblacions que integren les subseus dels Jocs que se celebraran l'estiu del 2017. L'alcalde de Tarragona ha destacat que la presència del rei a Tarragona significa la "consolidació definitiva i el prestigi" de l'organització d'aquests Jocs Mediterranis. El president del Comitè Olímpic Espanyol (COE) ha destacat la unitat de les institucions, "sense importar el color polític" a l'hora de treballar en la candidatura i en l'organització.