NOU INCIDENT RACISTA

Seguidors del Chelsea impedeixen a un negre entrar al metro a París

"Som racistes i ens agrada", cridava el grup d'aficionats davant l'estupefacció de la resta de passatgers

El club anglès ha condemnat el "comportament detestable" i prohibirà l'entrada al camp a aquests seguidors

Seguidors del Chelsea impedeixen a un negre entrar al metro a París. / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

Un vídeo difós aquest dimecres pel diari The Guardian' mostra presumptes seguidors del Chelsea empenyent un negre per evitar que pugi a un vagó del metro de París, abans del partit amb el Paris Saint-Germain, que va acabar amb empat a un.

La gravació, realitzada ahir a la nit amb un telèfon mòbil per l'anglès Paul Nolam, que va presenciar els fets des de l'andana, mostra com un grup d'homes impedeixen repetidament que el ciutadà entri al vagó, a l'estació de Richelieu-Drouot, al centre de la capital.

De fons se senten crits de "Chelsea, Chelsea, Chelsea" i també "som racistes i ens agrada", mentre els presents presencien estupefactes el succés, inclosa la víctima, que educadament intenta en diverses ocasions accedir al vagó.

CONDEMNA DEL CHELSEA

Tot i que encara no s'ha confirmat si els protagonistes són socis del Chelsea, el club ha emès un comunicat en què condemna el comportament racista i es compromet a recolzar accions legals contra els implicats, als quals, si tenen carnet, prohibirà a més l'entrada a l'estadi.

"Aquest comportament és detestable i no té lloc en el futbol ni en la societat", ha assenyalat el club, propietat del jueu Roman Abramóvitx i on juguen multitud de futbolistes de diferents races.

Notícies relacionades

"Recolzarem tota acció legal contra els implicats i, si es demostra que es tracta de membres del club o de persones amb carnet de temporada, prendrem les més dures mesures contra ells, fins i tot veto d'entrada", ha subratllat el club en el comunicat.

Es creu que els presumptes seguidors del Chelsea anaven de camí al Parc dels Prínceps per presenciar el partit amb el PSG, que va acabar amb un empat a un que dóna un lleuger avantatge al Chelsea en l'eliminatòria de la Lliga de Campions.