EL 12 DE FEBRER

Vídeo de l'atac xenòfob a dos espanyols en un autobús a Manchester

Uns joves van insultar i van agredir els nois, que van haver de baixar del vehicle

ATAC RACISTA A ESPANYOLS

1
Es llegeix en minuts

Dos individus --que se suposa que són espanyols-- han patit un atac racista mentre anaven en un autobús nocturn a la ciutat britànica de Manchester. Els atacants, una dona i un home borratxos, els van cridar, els van atacar i els van dir que se n'anessin al seu país. Així es pot veure en un vídeo gravat per un ciutadà de Belfast de 23 anys i del qual s'ha fet ressò el diari britànic 'The Daily Mirror'.

En la gravació es pot veure com una noia amb clars signes d'embriaguesa crida a uns espanyols mentre els seus companys l'animen a pegar-los. La noia ho intenta i això obliga, tal com es veu en el vídeo, els joves a defensar-se fins i tot amb puntades de peu. La noia, que apareix al vídeo aguantant un paquet de patates fregides, els crida: "Putos espanyols, torneu-vos-en al vostre país". Mentrestant, un dels seus acompanyants intenta pegar-los i els escup mentre baixen de l'autobús.

BUSCANT BARALLA

Notícies relacionades

L'incident va tenir lloc el 12 de febrer a les cinc del matí. Ross Thompson, l'autor del vídeo, ha explicat que el grup "anava buscant baralla" i que la noia "anava borratxa, es ficava amb tothom i després s'amagava darrere dels seus companys". De fet, fins i tot quan els joves agredits intentaven baixar de l'autobús se sent cridar "ataca'ls".

Thompson ha explicat que "és trist dir que aquest comportament no és estrany; a mi m'han atacat en diverses ocasions perquè em prenen per polonès".