ESDEVENIMENT ESPORTIU DE L'ANY ALS EUA

Els Patriots s'imposen als Seahawks i s'emporten la seva quarta Super Bowl

El 'quaterback' Tom Brady entra en la història de la NFL a l'igualar els títols de Joe Montana i Terry Bradshaw

1
Es llegeix en minuts

Els Patriots de Nova Anglaterra, amb el seu mariscal de camp Tom Brady amb quatre passades de 'touchdown' i el defensa principiant Malcolm Butler, que quan faltaven 20 segons per al final va interceptar un enviament al passador Russell Wilson, han aconseguit el seu quart títol de Super Bowl al derrotar 28-24 els Seahawks de Seattle en la 49a edició de la Super Bowl.

La victòria permet als Patriots consolidar la seva hegemonia en la Lliga Nacional de Futbol Americà (NFL) a l'aconseguir el quart títol després de fer-ho el 2001, el 2003 i el 2004. Els Seahawks s'han quedat sense sumar el que hauria estat el seu segon títol després del que van guanyar el 2013.

Si Brady, nomenat jugador més valuós (MVP) ja entra en la història de la NFL a l'igualar la marca del llegendari Joe Montana i de Terry Bradshaw --els únics dos 'quaterbacks amb 4 títols de la Super Bowl--, va ser el director de l'atac, el defensa principiant Malcolm Butler va protagonitzar la jugada final clau a l'interceptar a la iarda la passada del mariscal de camp dels Seahawks, Russell Wilson, que potencialment hauria donat el triomf a l'equip de Seattle.

FINAL EXPLOSIU

Brady, que disputava la seva sisena Super Bowl, ha estat la gran figura del partit al completar 37 de 50 passades per a 328 iardes, va enviar quatre passades d'anotació, li van fer dues intercepcions i va ser abatut una vegada de vuit intents. El llegendari passador, de 37 anys, ha fet passades d'anotació al receptor obert Brandon LaFell, d'11 iardes; a l'ala tancada Rob Gronkowski, de 22; al receptor obert Danny Amendola, de 4, i a Julian Edelman, de 3, que ha estat decisiu quan només faltaven 2:02 minuts pel final i han completat una remuntada de 10 punts (14-24).

Notícies relacionades

La jugada decisiva del partit l'ha protagonitzat Butler, que ha fet la intercepció de la nit al prendre-li la pilota que anava destinada al receptor obert Ricardo Lockette a 20 segons del final.

El partit, que ha tingut un primer quart lent i sense anotacions, ha acabat de manera explosiva, coronat per una picabaralla 10 segons abans del final, protagonitzada pel defensa dels Seahawks Michael Bennett que va donar un cop fora d'acció esportiva a l'ala tancada Rob Gronkowski.