GUERRA OBERTA

La RFEF defensa els seus comptes i acusa Cardenal de mentir

L'organisme que presideix Villar afirma que el president del CSD "incorre en abús de poder i utilitza de manera tergiversada les dades"

El president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Ángel María Villar, i el del Consell Superior d’Esports (CSD), Miguel Cardenal, en un acte el 2012.

El president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Ángel María Villar, i el del Consell Superior d’Esports (CSD), Miguel Cardenal, en un acte el 2012. / EFE / CHEMA MOYA

1
Es llegeix en minuts

La Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha reiterat aquest dilluns que "sempre ha complert amb la llei de l'esport". En un dur comunicat, afirma que el president del Consell Superior d'Esports (CSD), Miguel Cardenal, "no diu la veritat", perquè "els seus comptes han estat degudament revisats pels auditors" del CSD, i es pregunta: "¿On és el ministre d'Educació, Cultura i Esport?".

Segons explica en aquesta nota, la firma d'auditors enviats pel CSD va certificar que els comptes anuals de l'exercici 2013 "expressen en tots els aspectes significatius la imatge fidel del patrimoni i de la situació financera de la RFEF a 31 de desembre, així com la liquidació del pressupost i correcta justificació de la subvenció d'acord amb la normativa vigent en matèria de subvencions públiques". A més, subratlla que la federació va encarregar una altra auditoria a una firma diferent que també va concloure sobre "la correcta justificació de la subvenció d'acord amb la normativa vigent en matèria de subvencions públiques corresponents a l'exercici anual".

Revisió abusiva

Notícies relacionades

Després d'afirmar "que el diner públic rebut té destí finalista" i que obren en el seu poder "totes les certificacions d'ús", l'organisme que presideix Ángel María Villar aclareix que el CSD va comunicar posteriorment que els seus auditors "farien una revisió limitada sobre algunes qüestions", que "no tenen cap relació amb el diner públic rebut". Tot i considerar "aquesta petició innecessària i del tot improcedent i abusiva", la RFEF entén que els auditors "han disposat, i disposen, de tota la documentació que van requerir, sense que manifestessin en cap cas cap mancança dels registres comptables, contractes, acords i documentació i informació que van ser sol·licitats".

Per acabar, en el comunicat íntegre s'afirma que "l'actitud del Secretari d'Estat incorre en un abús de dret i de poder" i que "ha utilitzat i utilitza de forma tergiversada les dades de l'auditoria de comptes, de la revisió limitada i altres dades federatives", comunicant i "filtrant amb mala intenció i ànim de perjudicar greument la imatge de la RFEF i, en conseqüència del futbol espanyol".