El 'punch' periquito noqueja l'Almeria

Stuani marca dos gols i Caicedo aconsegueix el tercer pocs minuts després d'entrar al camp i sentenciar el partit

3
Es llegeix en minuts
JUAN TERRATS / CORNELLÀ

L'Espanyol té pólvora al davant. I això és or en el futbol. Es paga el gol. I l'Espanyol té un trident al davant que no perdona. Ahir, el punch de l'Espanyol va noquejar un Almeria que va saber que perdria el matx així que va encaixar el primer gol de Stuani. L'Espanyol acaba el mes de gener en un estat anímic insuperable, ideal per superar l'escull de la Copa contra el Sevilla al Sánchez Pizjuán. Idoni també per fer una segona volta il·lusionant, l'assignatura pendent d'aquest equip dels últims anys.

Era un partit complicat. L'equip havia protagonitzat un matx molt complet contra el Sevilla en el partit d'anada dels quarts de Copa i hi havia eufòria en l'entorn periquito. Els socis només parlaven del partit de tornada al Pizjuán i ningú estava preocupat pel rival de la Lliga, l'Almeria, un equip necessitat de punts ja que ocupa posicions de descens. L'equip havia de canviar de xip i havia de plantejar un partit molt seriós al conjunt andalús, que estava demostrant que jugava millor lluny del seu estadi.

Era important començar la segona volta amb un triomf i allunyar-se encara més de les posicions de descens. Era important mantenir la bona imatge i les sensacions de la Copa en el torneig domèstic. Als jugadors de Sergio els han anat bé aquests partits de Copa i la confiança havia crescut. Aquella confiança, aquella desimboltura, aquella facilitat golejadora, aquella il·lusió copera, s'havia de ratificar contra l'Almeria, un rival de la seva Lliga, a casa, davant els seus aficionats.

VUIT CANVIS A L'ONZE / Però l'inici no va ser espectacular, ni tan sols va ser bo malgrat que Sergio havia introduït vuit canvis respecte a l'equip de la Copa. El conjunt blanc-i-blau va cometre massa errors en les passades i també en els controls. No va sortir fi el grup de Sergio. Tot i així, l'inici va ser plàcid, sense ensurts. Un cop de cap de Corona, un xut de Verza, però va fer la sensació que l'Espanyol controlava el partit malgrat els desajustos inicials. Era qüestió de despertar-se del somni coper.

Les primeres notícies periquites van arribar amb un cop de cap de Stuani al quart d'hora, en què la pilota va anar al travesser. L'Espanyol practicava un futbol intermitent, a base d'allaus. Apareixia el criteri ofensiu d'Abraham i l'Espanyol arribava a l'àrea rival. La primera empenta va generar diversos córners perillosos i un xut de Sergio García. En la segona empenta de l'equip van aparèixer els gols periquitos. Stuani es va desfer de Velez, el seu marcador, i va aconseguir dos preciosos gols. El primer en una preciosa rematada de cap (m. 36) i el segon, amb el peu, al rematar una letal centrada de Sergio García (m. 39). L'uruguaià marcava el seu vuitè gol del curs. Tota una sorpresa. Aquestes dues dianes van donar seguretat a l'equip de casa i els seus jugadors van començar a delectar-se amb la pilota, especialment Sergio García, que ahir va ser l'assistent de Stuani. El capità es va merèixer marcar en una acció exquisida al final de la primera part, però la pilota va acabar al lateral de la xarxa (m. 43). Per fi l'Espanyol podia tancar el partit en els primers 45 minuts.

Notícies relacionades

¿L'equip podria aguantar aquest resultat a la segona part? Els jugadors de Sergio es disposaven a experimentar una sensació nova: la de manar i imposar el ritme més adequat als seus interessos sense mirar el marcador, circumstància inusual en aquest complicat curs. I a més podria practicar la contra perquè l'Almeria estava obligat a obrir-se per buscar el gol. Tot va sortir a la perfecció, però els contraatacs locals eren més perillosos que a la primera part.

ROTACIONS / I Sergio va poder seguir el seu guió de repartir minuts als davanters i també als centrecampistes. Van aparèixer Víctor Sánchez i Álex i també Caicedo, que va substituir Stuani. L'espigat punta equatorià va sortir en el minut 70 i poc després batia amb l'esquerra Julián Cuesta en el minut 74. Era el seu sisè gol del curs, tots aconseguits al Power8, amb què confirmava que l'equip periquito té pólvora al davant, fonamental per fer una bona temporada i protagonitzar una segona volta molt millor pel que fa a joc i punts, que és la gran meta que persegueix Sergio González: sumar més de 23 punts i trencar amb les males estadístiques dels últims anys.