L'altra mirada

«Messi és Coldplay i Cristiano, David Guetta»

«Messi és Coldplay  i Cristiano, David Guetta»_MEDIA_1

«Messi és Coldplay i Cristiano, David Guetta»_MEDIA_1 / AP / CHRIS PIZZELLO

2
Es llegeix en minuts
ROGER PASCUAL
BARCELONA

El 2014 ha estat intensíssim per a Pau Donés. El cantant i ànima de Jarabe de Palo s'ha passat mig any de gira per EUA. Somos, l'últim i exitós disc estrenat al febrer, ha omplert estadis i va ser nominat a tres Grammys Llatins (àlbum de l'any, millor àlbum de pop/rock i millor cançó de rock). La nit abans de la cerimònia va ser la sensació de la gala Person of the Year, que homenatjava Joan Manuel Serrat, al fer una versió rockera de Señora vestit amb una samarreta del Barça amb el nom del noi del Poble-sec.

-¿Com va sorgir la idea de l'al·lusió culer?

-Volia regalar alguna cosa a un paio que ens ha regalat tant. Llavors vaig pensar en una anècdota que sempre explica: cantava en un concert al Palau amb Tete Mon-toliu al piano i de sobte el Tete va cridar «gool» perquè escoltava un partit del Barça per la ràdio. Així que vaig decidir fer sortir alguna referència blaugrana amb una samarreta del Barça amb l'1 de Serrat.

-I ell devia al·lucinar.

-Quan vaig sortir a cantar Serrat parlava amb un de la seva taula i Sabina em va veure, es va posar a riure i li va clavar un cop de colze mentre li deia «mira aquell fill puta». Li va encantar el tema i la samarreta.

-Vostè també és molt culer. ¿Com veu aquest Barça?

-Crec que, per començar, els culers tenim poca memòria històrica. Hem tingut èpoques ja no dolentes sinó nefastes. Fins que va arribar Cruyff i va canviar la història del Barça i del futbol. Ens va fer entendre que això no és només qüestió de guanyar sinó que és un espectacle. L'únic problema d'aquest Barça és que ha tingut uns anys que era tant l'hòstia i ho guanyava tot... Això passa amb l'amor, que tens uns anys molt bons i després et poses en una altra tessitura. No podem pretendre guanyar sis títols cada any; fins i tot encara que no en guanyi cap, el més bo és que sempre és a dalt de tot. Però som fatalistes, ens agrada patir, és part de la idiosincràsia catalana.

Notícies relacionades

-¿Entén que s'arribi a qüestionar fins i tot Messi?

-Messi és un puto crac. Ho era fa vuit anys i encara ho és. Però tan bon punt fa un partit normalet ja estem que Messi està acabat, ja no és el que era… ¡No fotem! Que és el millor jugador del món i de la història, i ho està demostrant. ¡I només té 27 anys! Encara li queda molt per oferir. Messi és com Coldplay i Cristiano seria David Guetta. Tots dos omplen estadis però Coldplay són músics que fan cançons que emocionen i no pretenen res més: són artistes en estat pur; Guetta i Ronaldo també tenen qualitat però bàsicament venen imatge.