El partit de Sant Sebastià

Un Madrid vulgar perd el nord i fa el ridícul a Anoeta

El campió d'Europa es deixa remuntar per la Reial després d'anar guanyant 0-2

Les declaracions d’Ancelotti després del partit contra la Reial Societat. / ATLAS

3
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE

Carlo Ancelotti té per davant molta més feina del que es podia imaginar quan va aconseguir portar al Madrid a aixecar la décima. Li va quedar clar a Anoeta, on l'equip blanc es va desplomar després d'haver-se afectat amb la possibilitat de donar-se un gran homenatge davant un rival pressionat per la necessitat. Es va posar amb 0-2, ho va tenir tot de cara per rematar la Reial abans del descans i va acabar estimbat a causa de les seves endèmiques llacunes. L'equip donostiarra va olorar la sang i no va perdonar tot un campió d'Europa, que va marxar amb la imatge de la catàstrofe penjada a les cares dels seus jugadors i del seu tècnic.

I això que el partit va començar amb pinta d'acabar una altra vegada en un festival blanc. El Madrid no trobava a faltar a ningú, ni Di María ni  Xabi Alonso, que no tornaran, ni Cristiano Ronaldo. Ancelotti va reblar el clau al disposar un 4-4-2, amb Benzema i Bale al davant i James, Kroos, Modric i Isco al centre, amb l'alemany sol per davant de la defensa. Un centrecampista més per compensar però amb la idea de tanta presència o més a l'àrea contrària. Abans de comprovar l'eficàcia del reajustament tàctic el Madrid ja estava per davant gràcies a un cop de cap de Ramos en un córner (m. 5). Cinc minuts més tard el central va tirar de galons per llançar una falta i va enviar la pilota al travesser. En la jugada següent Bale va clavar el segon després de rebre de Modric a l'àrea i fer-li un túnel a Elustondo (m. 11).

La tragèdia es va mastegar a Anoeta al veure la Reial trencada i arronsada davant la immensa superioritat inicial d'un rival llançat. El conjunt blanc va exhibir durant mitja hora molta més intensitat, pressió i velocitat de pilota que en la seva estrena a la Lliga i va poder deixar sentenciat el xoc amb un altre cop de cap de Ramos i un remat de Kroos que Zubikarai va desviar amb el peu.

La porta se li va entreobrir al quadro reialista per la incompareixença de la defensa blanca en un córner que Martínez va rematar sol al segon pal (m. 35). Es va complicar la vida el Madrid i se li va acabar d'embolicar la vetllada amb un cop de cap de Zurutuza, que va entrar sol pel centre per caçar una passada de De la Bella (m. 41).

Notícies relacionades

CASILLAS, DESOLAT / Ja es començava a trobar a faltar gent com Alonso i Di María, però quedava una altra meitat i tot un infern per als blancs, que es van veure arrasats per la decisió d'una Reial transfigurada, sobretot arran de l'entrada de Vela i Canales. Casillas va evitar momentàniament el tercer, però va acabar tan baldat com els seus defenses. Zurutuza es va avançar a Carvajal per marcar el tercer a passada de Prieto (m. 65) i sense que el Madrid tornés a donar senyals de vida en atac Vela va arrodonir la gesta en un altre córner defensat de pena pels madridistes (m. 75). Ancelotti es va agafar a Khedira i a prop va estar l'alemany d'escurçar distàncies, igual que Benzema.

No hi va haver consol per a Casillas, que al final del partit va ser el viu reflex de la desolació. «Ha sigut negatiu en tot, horrible. Amb 0-2 no se'ns pot escapar el partit així. Aquesta no és l'actitud i el camí. No podem donar aquesta imatge al món. No és normal el que ha passat», va dir el capità blanc.