PARTIT D'ANADA DE LA SUPERCOPA

L'Atlètic agafa avantatge al Bernabéu

L'equip blanc-i-vermell encalla el Madrid i Raúl García empata a poc del final després d'un gol de James

Raúl García (amb el número 8) marca el gol de l’empat a pocs minuts del final.

Raúl García (amb el número 8) marca el gol de l’empat a pocs minuts del final. / AFP / GERARD JULIEN

3
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE / Madrid

L'Atlètic va treure partit a pilota parada, una de les seves especialitats, en el primer acte de la Supercopa d’Espanya. Raúl García va empatar en un córner a punt del final després que James, que es va passar tot el primer temps a la banqueta, hagués avançat el Madrid amb un afortunat remat després d’un rebuig defectuós de Godín. Simeone ja té les coses on volia per intentar decidir divendres al Calderón.

Cinc derbis madrilenys entre blancs i blanc-i-vermells van quedar registrats la temporada passada, amb balanç definitivament favorable per al Madrid pel desenllaç de la final de la Lliga de Campions a Lisboa, que sens dubte marcava la cita per obrir boca en aquesta campanya. Per a aquesta obertura, uns i altres van arribar amb idees continuistes, però en condicions ben diferents. Els madridistes han reforçat la seva nòmina d’estrelles buscant un regnat durador i sense perdre de vista igualar aviat les marques assolides pel Barça.

Els atlètics, en canvi, s’han vist obligats a sortir al mercat per buscar relleu a puntals del passat curs del calibre de Diego Costa, Filipe Luis, Villa o Courtois. Una equació que ahir va intentar resoldre Simeone plantant al Bernabéu un equip amb molt múscul al centre del camp, en el qual no hi va haver lloc per a Griezmann, el seu fitxatge més car. Va entrar en lloc seu Saúl perquè el centre del camp anés ple de trampes per al Madrid i la idea va funcionar d’entrada, perquè el Madrid va ser ofegat i no va saber superar la barrera que va separar aels centrecampistes dels tres punyals de dalt: Bale, Benzema i Ronaldo.

SENSE BARREJAR 

La intenció d’Ancelotti, per la seva part, va ser buscar una bona barreja de Xabi Alonso amb Modric i Kroos al centre del camp i no va funcionar. El mitjà alemany va comprometre la titularitat del migcentre basc amb la seva brillant actuació a la Supercopa d’Europa per davant de la defensa, però el tècnic italià el va tornar a la seva posició natural i ni un ni l’altre es van trobar còmodes, com tampoc Modric. Més incòmode encara es devia sentir James, assegut al costat de Di María a la banqueta. 80 milions de fitxatge per escalfar el seient el dia de la presentació del conjunt blanc davant el seu públic.

El resultat va ser que l’equip blanc no va rematar entre els tres pals en tota la primera part i que l’Atlètic es va trobar amb dues bones oportunitats de batre Casillas abans que es complís un quart d’hora de joc. Dos errors defensius, un a mitges entre Ramos i Pepe i un altre del central andalús, que van donar clares opcions a Mandzukic i Saúl davant de Casillas, però els seus xuts van resultar fàcils per al capità blanc, que no va dubtar fins que va haver d’esforçar-se en una sortida per alt.

DI MARÍA A ESCENA

Notícies relacionades

Ronaldo, que vapicar de cap fora a prop del descans després d’una bona passada de Bale des de l’esquerra en la seva única aparició inquietant per a Moyá, va deixar el seu lloc a James per problemes a la cama esquerra i casualment al final es va veure en problemes el porter blanc-i-vermell, que va evitar que Bale obrís el marcador només començar el segon temps. No es va veure en nous problemes fins que l’àrbitre va ordenar repetir una falta i Kroos va enviar la pilota a la grada del Bernabéu al caure-li el seu rebutgi al llançament de Bale.

James no va donar gaire més vol a l’atac blanc. Tampoc Di María, que va entrar per Modric i va ser rebut com un campió perquè Florentino en prengués nota. Qui sí va que créixer va ser Kroos, que va ser el que va obrir perquè Carvajal posés a l’àrea la pilota per la qual va lluitar Benzema per provocar un mal refús de Godín queva ser aprofitat per James per marcar (m. 81). El Madrid no va saber guardar el seu avantatge perquè Raúl García va aprofitar un altre desajust defensiu per empatar en un córner (m. 87).