LA PRETEMPORADA DEL MADRID

L'arribada de Navas debilita més Casillas

El meta del Llevant fitxa per 6 anys arran del pobre paper del capità contra el United

Casillas vola davant Diego López per aturar una pilota en un entrenament del Madrid, la setmana passada als EUA..

Casillas vola davant Diego López per aturar una pilota en un entrenament del Madrid, la setmana passada als EUA.. / EFE / JEFF KOWALSKY

3
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE
MADRID

Ni amb el suport de la presidència del club ni amb l'empara de l'entrenador se centra Iker Casillas, que amb una actuació semblant a la que va fer contra el Manchester United en l'últim partit de la gira nord-americana perdrà sens dubte el presumpte avantatge que té aquesta temporada per ocupar la porteria blanca en les competicions més importants. El mà a mà d'aquest curs serà amb  Keylor Navas. El seu fitxatge per a les sis pròximes campanyes es va fer  oficial ahir a la tarda i serà presentat demà a la llotja d'honor del Bernabéu a la una del migdia, mentre que la sortida de Diego López cap al Mònaco no acaba de concretar-se.

El que en principi era una decisió ja presa per part de Carlo Ancelotti per a tota la temporada, independentment de qui fos el més directe competidor de Casillas, ja només serveix per a la Supercopa d'Europa contra el Sevilla, el 12 d'agost vinent a Cardiff. Ho va deixar ben clar el tècnic italià al final del decebedor partit contra l'equip dirigit per Louis van Gaal i ho va reafirmar abans de pujar a l'avió que va tornar l'expedició blanca a Madrid, on la plantilla reprendrà demà els entrenaments.

«No hi ha canvi de plans. És clar que Iker jugarà la Supercopa d'Europa. Després ja ho veurem», va dir Ancelotti després de contemplar amb creixent inquietud com el capità madridista tornava a oferir la seva cara més insegura en l'enfrontament contra el United. Va fallar en dos dels tres gols, va evidenciar una alarmant falta de compenetració amb els seus companys de la defensa i va deixar obert de bat a bat el debat al voltant de l'inquilí de la porteria blanca. La sortida de López no vol dir que el camí li quedarà més net, sobretot perquè Keylor Navas no arriba disposat a resignar-se a un paper secundari. La Supercopa d'Europa es presenta, malgrat tot el que s'ha dit al voltant de la confiança que li atorga ara l'entrenador, en una autèntica prova de foc per a Iker.

DESTÍ MÒNACO / Amb l'acord amb el Llevant tancat fa temps -el Madrid pagarà al club valencià els 10 milions d'euros de la clàusula de rescissió- ja es comptava amb l'arribada de Navas avui per posar-se a les ordres d'Ancelotti. Demà a la tarda estarà a Valdebebas per entrenar-se per primera vegada com a madridista i no hi ha confirmació que Diego López no hi sigui també. El seu destí més probable sembla el Mònaco, que li ofereix un contracte de tres temporades, les mateixes que li queden al Madrid, i cinc milions per cada una.

Notícies relacionades

El problema radica en el fet el club blanc no està disposat a cobrir les exigències del porter gallec, que no rebaixa ni un euro dels 12 milions bruts que li corresponen pel que li queda de contracte. L'entitat madridista semblava disposada a donar-li la carta de llibertat i a abonar-li la meitat d'aquesta quantitat, però ara no arriba ni a això, cosa que pot complicar l'operació. I això que Florentino Pérez té pressa per liquidar-la després del que va passar en la presentació de Kroos, quan un grup d'aficionats va donar suport a Casillas i uns altres van replicar amb mostres de suport a López.

Una situació que es pot repetir el dia de la presentació a la llotja d'honor del Bernabéu del porter costa-riqueny, que firmarà per sis anys i 2,5 milions per cada un. De moment, tots, inclòs Di María, estan citats demà a les cinc de la tarda a la ciutat esportiva de Valdebebas, on ahir, només arribar a Madrid, van anar Ancelotti, Hierro, Casillas i Pepe per saludar James, Benzema. Varane i Coentrao.