JORNADA DE DESCANS

Valverde: "Si Nibali passa un mal dia, això s'haurà d'aprofitar"

El corredor murcià es mostra confiat amb vista a les tres transcendentals etapes als Pirineus

Enquesta a periodistes especialitzats i excorredors professionals sobre les possibilitats que el corredor italià arribi vestit de groc a París. / TOUR.FR

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Carcassona (Enviat especial)

Passa el Tour de França la jornada de descans entre les tempestes de Carcassona, encara que amb una predicció meteorològica més sanejada als Pirineus, que comencen aquest dimarts amb l'ascensió final a Balès, allà on se li va espatllar el canvi a Andy Schleck, el 2010. I passa Alejandro Valverde com a segon classificat d'una ronda francesa que està dominant Vincenzo Nibali amb la paradoxa de si atacar o defensar, perquè per darrere del corredor murcià, com a abanderats de la nova generació, apareixen BardetPinot Van Garderen amb ganes de batallar en les arribades en pujada al Pla d’Adet (dimecres) i Hautacam (dijous), després del pas previ pel fantàstic Tourmalet.

"Si Nibali passa un dia dolent, això s'haurà d'aprofitar. Fins ara, ha demostrat que és el més fort, però no ens hem de rendir i hem de seguir lluitant per guanyar. Arriben tres dies molt durs i exigents. Vaig segon però sempre s'ha d'aspirar a alguna cosa més. Entre tots donarem guerra als Pirineus", ha dit Valverde sobre el líder de la classificació, l'alt rendiment del qual genera debat entre periodistes especialitzats i excorredors professionals.

Notícies relacionades

L'espanyol, a un Tour que suposadament havia d'estar dominat per Chris Froome Alberto Contador, tots dos retirats per caiguda, hi va arribar amb la idea d'ocupar una de les places d'honor; de col·locar-se on és ara, però, tot i que està content, sap que s'haurà de defensar de l'ímpetu de Bardet Pinot, que es juguen entre ells la glòria de ser el primer francès, el vencedor del 'maillot' blanc, la classificació dels menors de 25 anys i una plaça al podi de París.

I, davant seu, inqüestionable fins ara, un Nibali que si és traït per les forces, les mateixes que també poden ser les enemigues de Valverde, originarà una situació inesperada que el líder del Movistar hauria d'aprofitar. "Als Pirineus podria passar de tot perquè és el Tour que s'ha corregut amb més intensitat que recordo", ha avançat Eusebio Unzué, mànager de l'equip.