AUTOMOBILISME

Schumacher abandona l'hospital al sortir del coma

Michael Schumacher.

Michael Schumacher.

1
Es llegeix en minuts
MIGUEL MARTÍNEZ
OVIEDO

El més probable és que la primera fase de la recuperació la porti a terme a l'hospital de Lausana i la segona, a la seva residència a Suïssa, medicalitzada i equipada per a aquest objectiu per la seva dona, Corina. L'única cosa segura, que confirma la seva mànager i portaveu familiar, Sabine Khem, és que Michael Schumacher «ha sortit del coma i abandona l'Hospital Universitari de Grenoble» en el qual va ingressar el 29 de desembre arran d'un desgraciat i estúpid accident d'esquí a les pistes de Meribel. Més de cinc mesos sense gairebé notícies del seu entorn i abundància de rumors pessimistes havien fet témer el pitjor, la seva mort.

Però Schumi s'ha despertat del coma. Això sí, no se sap res del test de Glasgow, que avalua els danys cerebrals, la seva portaveu no diu res del grau de consciència, de la mobilitat... Res, tan sols agraïments «a tots els metges, infermeres i terapeutes de Grenoble, així com els primers auxilis del lloc de l'accident, que van fer una excel·lent tasca en aquests primers mesos». La família també mostra agraïment a aquelles persones que han enviat a Michael tots els bons desitjos. «Estem segurs que tot aquest afecte l'ha ajudat». I Khem va insistir en la petició que tothom es faci càrrec que «és necessari que la rehabilitació es pugui portar a terme lluny de la vista del públic».

Notícies relacionades

LLARGA RECUPERACIÓ / Després d'un coma de gairebé sis mesos, al campió de F-1, al paio que es va jugar la vida als circuits i que gairebé troba la mort en una pedra amagada en un plàcid descens d'esquí, l'espera una llarga convalescència, sigui quin sigui el seu estat i els percentatges de recupe-

ració de la seva activitat cerebral. Ja ha guanyat dues batalles en sis mesos. Primer es va salvar de la mort i ara es desperta del coma.